En Etkili Protein Diyeti

- 21:08
Kalori hesabı yapmadan sadece et tavuk ve balık yiyerek gücünüzü koruyarak sağlık bir diyete başlayabilirsiniz. Protein diyetin amacı sağlıklı bir şekilde etkili ve kolay bir diyet yapmaktır.
Protein diyet listesi nedir?
Protein diyeti nasıl çalışıyor?

Yaptığımız diyetin hangi amaçlara hizmet ettiğini bilmek bizi psikolojik olarak da rahat hissettirecektir.



Protein diyeti ile aldığımız protein bize tokluk hissi verecek ve yağsız yiyecekler tükettiğimiz için de vücudumuzda bulunan fazla yağların yakılması sağlanacaktır. Protein diyeti ile bir haftada yani 7 günde 3-5 kilo vermemizi sağlayacaktır. Bu diyeti 7 günden fazla uygulamak sakıncalı olabilir. Bunun nedeni ise sadece protein aldığımız içindir. Protein diyetinde istediğimiz kadar sebze tüketebiliriz. Bu diyetin yan etkilerini de bilmemiz gerekir. İlk günlerde ağız kuruluğu olabilir. Bunu da bol bol su içerek çözebiliriz.


Şimdi diyetimize başlayabiliriz.

Protein Diyeti

Günün ilk öğünü kahvaltı;

Doğal yoğurt yada biz bardak süt, 100gr yağsız peynir, 1 adet elma yada başka bir meyve, tatlandırıcı kahve veya çay içebiliriz.

Gün ortası öğlen ise şöyle beslenebiliriz.

100-200 gram et yada 150gr. Kadar yağsız balık yada 2 tane haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz. Yarım porsiyon sebze yemeği, salata (domates, salatalık, havuç ve zeytinyağlı.

Akşam Öğünü

200gr. Tavuk eti yada somon füme 3 parça olacak, 250gr. haşlanmış sebze(kereviz, mantar, patlıcan, kabak, ıspanak, kuşkonmaz) yiyin.

Önemli Not:
Diyetimiz bu kadar! Ketçap, mayonez, tuz, çikolata, şeker gibi yemek sosları kullanmıyoruz. Diyetimizi en fazla 5 gün uyguluyoruz. Çok fazla egzersizden uzak duruyoruz(ilk 3 gün). Günlük 900 kalorilik bir diyettir. Protein diyetini uyguladıktan sonra aşırıya kaçmadan beslenirseniz 1 ayda 5 kilo verebilirsiniz.

Protein diyeti ile çok kısa bir zamanda sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.

Protein Diyeti Yorumlarına ulaşabilirsiniz...