Kan Grubuna Göre Zayıflamak Mümkün mü?

- 22:51
Selam;

Çoktandır bu konu hakkında yazmak istiyordum. Farlı sitelerde 'Kan grubuna Göre beslenme ve zayıflama' başlıklarını görünce bu yazıyı yazma isteğim daha da arttı. Bütün araştırmalar şunu gösteriyor ki zayıflamak istiyorsak yapacağımız tek bir doğru var o da  bol bol hareket etmek ve daha az kalorili besinler ile beslenmek.


Şimdi bir düşünelim. Kan grubu B olan insanların beslenme türleri vücudunun çalışma prensibi hızı, salgıladığı hormonları aynı mı? Tabi ki farklı. Bu yüzden "Kan grubuna göre zayıflama" doğru bir uygulama değildir. Kan grubuna göre diyet listeleri bilimsel değildir. Herkes farklı ve özel olduğu için zayıflama programları da farklı olmalıdır.

Başka bir örnek verelim. Dünya'da en çok bulunan kan grubu A, olduğunu düşünürsek o zaman Dünya'nın yarısına yakın bir kısmı aynı besinlerle beslenmek zorundadır diyemeyiz. Kanser ve ya şeker hastalığı olan bir A grubu kana sahip bir insana sen et yeme sebze ye demek ne kadar doğrudur. Her ikisinin de kanları aynı olsa bile kişinin durumuna göre hastalığına veya metabolizmasına göre besleneceği yiyecekler değişmektedir.

Örneklerden de anlaşılacağı gibi Kan Grubuna Göre Beslenme ve diyet tamamen uydurulmuş bir olaydır. Bu gibi diyetler yapan ve ona göre beslenenler zamanını boşa harcamaktadırlar.

Diyetisyenlerin beslenme programı hazırlarken nelere dikkat eder?


· Bireyin Yaşı

· Metabolizma seviyesi

· Doğum durumu ve sayısı

· Menapoz durumu

· Boyu kaç

· Kan analizleri ( demir , çinko, B12 vitamini v.b düzeyleri)

· Egzersiz durumu (spor, hareketsiz mi?)

· Beslenme alışkanlıkları

· Bulunduğu yer

· Hastalık durumu ( diabet, karaciğer yağlanması, troid v.b)

· İlaçlar

· Psikolojik Hali