Alkali Suyun Faydaları ve Sağlığa Yararları

- 21:57
Alkali su metabolizmamızı yavaşlatan asitleri etkisiz hale getirerek vücudumuzdan atmaya yardımcı olur.  Vücudumuzun %75'i - %80'i sudan oluşmaktadır. Yaşlılıkla beraber bu oran düşer. "Su hayattır"cümlesi kelimesi kelimesine doğrudur. Vücudumuzdaki su oranı bizim ne kadar sağlıklı ve ne kadar kaliteli bir yaşam sürdüğümüzü belirler diyebiliriz. WHO'ya göre hastalıların çoğu sulardan geçmektedir. Sağlıklı içilen her suyun sağlığımızı korumada etkisi büyüktür.

alkali su faydalarıAlkali Su Nedir? ve Alkali Su Nasıl Yapılır? yazılarında bu konu hakkında geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

Her Su Farklıdır
Ayrıca bilinenin aksine sağlıklı diye içtiğimiz birçok su aslında sağlıklı değildir…
  • Musluk suyu oksitleyici ve yüzey gerilimi yüksektir. Klor ve değişik zararlı maddeler içerebilir.
  • Hazır sular ve arıtma cihazlarından elde edilen sular genelde asidik, oksitleyici ve yüzey gerilimi yüksektir. Ayrıca mineral yönünden son derece fakir ve adeta saf sudur.
  • Artezyen (kuyu) suları oksitleyici ve yüzey gerilimi yüksektir. Değişik kirleticiler, ağır metaller ve tarım ilaçları içerebilir.
Suyun bildiğimiz gibi kilo verme ve zayıflama etkisi çok büyüktür. Sudan daha çok etkili bir şey varsa o da Alkali Sudur. Alkali su bedenimizi temizler. Vücutta oluşan toksinleri nötrleştirerek etkisizleştirir. Onların dışarı atılmasını sağlayarak vücudun temizlenmesini sağlar. Bunu bünyesinde bulunan Ph ile yapar.

İçtiğimiz duya karışan yabancı maddeler serbest radikaller bizim erken yaşlanmaya hastalıklara davetiye çıkarır.  Alkaline (alkali) su filtrelerle suyu yumuşak bir hale getirir. Kaliteli ve fonsiyonel hale gelen su iyonize olmuş ve Ph değeri yükselmiştir. İyonize alkali su daha hücrelerin kendini yenilemesine yardımcı olur.

Alkali Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

* Alkali iyonize su, mükemmel bir bağışıklık sistemi koruyucusudur.

* Antioksidan yapısıyla vücuttaki asit/alkali dengesini korur.

* Mikro yapısı ile hücrelerde mükemmel nemlenme (hidratasyon) sağlar.

* Vücudun hücre seviyesinde yenilenerek genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olur.

* İçerdiği yüksek değerde negatif iyonlar ile hastalıklara ve erken yaşlanmaya sebep olan “serbest radikal”leri temizler.

* Vücudumuzda uzun yıllar biriken asidik toksinleri nötralize ederek arınmaya yardımcı olur.

* İç filtre ve ön filtreler şehir suyunda bulunabilecek çeşitli kirlilikleri arındırır


alkali su iç
Daha fazla oksijene sahip sağlıklı ve fonksiyonel sudur.

Temiz ve bakterisizdir. İçindeki alkali minerallerin yanısıra diğer su çeşitlerine göre yaklaşık iki (2) kat fazla oksijene sahiptir.

Vücudun pH dengesini korumasına yardım eder ve hastalıkları engeller.Alkali iyonize su vücudun doğal pH dengesinin korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olarak vücutta zararlı bakteri, iltihaplanma ve hastalıkların oluşumunu engelleyen bir ortam yaratır.

Olağanüstü hidrasyon (nemlendirme) ve detoks sağlar.Moleküler yapısı diğer sulardan daha küçüktür. Bu nedenle hücrelerin içine diğer su çeşitlerine göre altı (6) katına kadar fazla su girişi sağlayarak vücudun daha fazla nemlenmesine ve bağlı olarak vücüdun zehirli atıklardan en hızlı ve mükemmel şekilde temizlenmesine yani detoksuna olanak sağlar.

Vücudun enerjisini ve zindeliği arttırır.Alkali iyonize su küçük moleküler yapısı nedeniyle vücudun biyoelektriksel dengesini diğer su çeşitlerine göre üç kat daha hızlı yenileyerek vücudun enerjisini ve zindeliğini arttırır.

Alkali İyonize Su Zayıflatır mı?

Kilo verilmesine ve zayıflamaya yardımcı olur.Vücut, içinde biriken asidik atıkları etkisizlestirmek için yağ birikimi yapar. Alkali iyonize su asidik atık birikimini engellediği için vücudun yağ biriktirmesine de gerek kalmaz. Dolayısıyla doğal olarak zayıflamanıza yardımcı olur.