Dikkat! Depresyon Yapan Yiyeceklerden Uzak Durun

- 20:20
Yoğun iş temposu, olumsuz giden ilişkiler, stres dolu bir hayat ve bir çok sorunlar bizleri depresyona itiyor. Özelliklerle büyük şehirlerde yaşayan insanlarda daha çok depresyon gözüküyor. Son zamanlarda depresyon giren insanlarda çok büyük bir artış var. Pek hiç düşündünüz mü yediğimiz yemekler, aldığımız gıdalar depresyona yol açıyor mu? Yediğimiz besinler depresyon, stres yapar  mı?


Bu sorunun cevabı kocaman bir EVET!!

Yediğimiz, içtiğimiz birçok besin ve içecekler de depresyona yol açıyor. Bu yazımızı okuduktan sonra aldığımız besinlere dikkat ederek daha sağlıklı ve stressiz bir hayata merhaba diyebilirsiniz.

Depresyon Yapan Yiyecekler



İşlenmiş Şeker
İşlenmiş şeker; vücuda yorgunluk hissi verebilir. Doğal şeker alırsak vücudumuz endorfin hormonu salgılar. Endorfin hormonu salgılanması mutluluk verir.

Yüksek Sodyum İçeren Besinler
Özellikle fast food türü yiyeceklerde yüksek derecede sodyum bulunur. Bu besinleri bol miktarda aldığımızda metabolizmamız yavaşlar ve vücudumuzda ödemler oluşabilir. Bu durumda depresyon yapar. En fazla alınması gereken sodyum miktarı 1500 miligramdır.

Yapay Tatlandırıcılar
Aşırı miktarda alınan karbonhidrat bedenimizde yorgunluk hissi yaratır. Özellikle diyet kolalar bitkinlik yapar.

Alkol
Bedenimizi en çok yoran içeceklerdendir. Sinir sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek depresyona sokmaya neden olur. Alkol kullanıyorsanız azaltmalısınız. Alkoldan uzak durarak depresyondan uzak bir hayata sahip olursunuz.

 Depresyon yapan yiyeceklerden uzak durarak hayat standardınız yükseltebilirsiniz. Düzenli ve dengeli beslenmek ayrıca uyku düzenini sağlamak stresin oluşmasını engeller.

Stressiz, depresyonsuz bir hayat sizlerle olsun...