Resimli Hızlı Zayıflama Hikayem - 16 Kilo Uçtu.

- 23:59
Merhaba Diyetevim sakinleri;
Kilo verme hikayemi yazıp yazmamak arasında çok düşündüm. Ama sonra fark ettim ki bu hikayemi okuyarak bir çok insan kendine bir yol çizecek. Doğru yolları takip ederseniz sizler de benim gibi hızlı zayıflayabilirsiniz. Şunu söylemeliyim ki her insanın metabolizması farklı işliyor. Uyguladığımız yöntemler kimisinde erken cevap veriyor kimisinde vermiyor. Bu tamamen kişiyle vücuduyla alakalı bir durum. Lafı uzatmadan hikayeme geçiyorum...
gelen

Geçtiğimiz kış evden uzun bir süre dışarıya çıkamadım. Hızlı bir şekilde kilo almaya başladım. En son 58 kiloydum. Balık etli olduğum için çok 58 kilo benim için idealdi. Ama baskülde 71'i görünce tehlike çanları çalmaya başladı benim için. Bazen görenler ilaç mı kullanıyorsun d
ediklerini bile hatırlıyorum.

Herkes gibi ben de diyet yapmaya çalışıyordum. Bunu şimdi fark ediyorum çünkü gerçekten önceki yaptığım diyetler diyet değilmiş.

Bir arkadaşım "diyetisyenin sen olmalısın" dediğinde doğruları ve gerçekleri görmeye başladım. Kendimin kontrolünü ele almaya başladım. Bu ilk başta size saçma gibi gelebilir ama deneyince siz de fark edeceksiniz. Olmak istediğiniz bir "siz" varsınız. Ona ulaşmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Ve işe koyuldum. İlk önce bol bol su ile başladım işe. Bol bol su ile metabolizmamın hızlanmasını sağladım. Klasik bir diyet listesi uyguladım. Diyetimde yağsız tavuk, balık ve kepekli ekmek vardı.  Günde 1-1,5 litre su içtim. Her gün saat 7'de kalkarak metabolizmamın uyarılmasını daha hızlı çalışarak yağları yakmasını sağladım. Sabahları mutlaka 1 saatlik tempolu yürüyüşlerimi hiç bırakmadım.

Yaz zamanıydı. Her gün denize gidiyor, yüzüyordum. Yanıma açlığımı bastırmak için küçük atıştırmalar alıyordum. Leblebi, Kayısı, meyve gibi...

Uygulamalarım çok hızlı sonuç vermeye başladı. 1 ayda 10 kilo zayıfladım 61 kilo oldum. Eski günlerime geri dönmeye çok yakındım. Başlamadan önce  hedefim 55'ti. (mutlaka hedef koyun çok işe yarıyor.)

Ben ekmek yemeyi çok severdim. Beyaz ekmekten bahsediyorum. Artık hayatımda beyaz ekmek yerine kepek ekmek var. Her öğünde önüme kavun, karpuz koysalar da ben yemedim. Dondurma yemeden dayanamazdım. Yemedim. 55 olunca kendime söz verdim dondurma yiyecektim.

Bir yere giderken bir yerden dönerken yollarımı hep uzattım. Böyle bahaneler çok işe yaradığını gördüm.

Kısa bir süre sonra başardım. 55 oldum. Başarımı Dondurma ile ödüllendirdim. Dondurma yedikten bir gün sonra 56 olsam da şu an mutluyum :) Biraz kilo aldığım zaman diğer günler daha dikkatli yiyorum. Böylece dengeliyorum.

Bu yaşadıklarımın en güzel yanı ise beni görenlerin gözlerindeki şaşkın bir ifade...

Yeter ki inanın gerisi kendiliğinden oluyor...

Ayşin Sonay
..........................................................................

Daha güzel ve özel bir zayıflama hikayesi mi var? 
Sizler de zayıflama hikayenizi paylaşmak istiyorsanız, bize İletişim bölümünden yazın.