Egzersiz Yaparken Doğru Bilinen Yanlışlar

- 02:52
Egzersiz yapmaya başlamadan önce çevremizden ve internetten bilgiler ediniriz. Edindiğimiz bilgilerin doğru mu yanlış olduğunu bilmeden egzersizlere devam ederiz Ancak yaptıktan sonra anlarız hangi bilgilerin doğru veya yanlış olduğunu. Duyduğunuz okuduğunuz her şeye inanmayın. Çünkü bu bilgilerin bazları gerçekleri yansıtırken bazıları da şehir efsanesi olmaktan öteye geçemiyor.
Bu yazımızda kilo verirken yaptığımız doğru bildiğimiz yanlışları sizlerle paylaşacağım. Yazımızı sonuna kadar okuyarak çok güzel ve kaliteli bilgiler edineceksiniz.

Egzersiz İçin En İyi Zaman Sabah Saatleridir

Bu söylenti ilk başta her ne kadar kulağa hoş gelse de herhangi bir doğruluğu yoktur. Egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta düzenli ve sürekli yapılmasıdır. Herhangi bir zaman aralığı yoktur. Bunu siz belirleyebilirsiniz. 

Kilo Kaybetmek İçin Bol Bol Terleyin

'Çok terledim 2 kilo verdim.' demek kendini rahatlatmaktan başka bir şey değildir. Terlemek vücudun su kaybetmesidir. Vücudu susuz bırakmak halsizliğe neden olur. Bunun için egzersiz sonrası su içmeyi ihmal etmeyin..


Spordan Uzaklaşırsan Verdiğin Kiloların Fazlasını Geri Alırsın
Sporu bırakmak kilolarımızı geri almamıza neden olmaz. Kilolarımıza geri almaya sebep olan olay yemek yeme alışkanlığımızı değiştirmemektir. Vücudumuzdaki yağları eritmeden sporu bırakır ve yemek yemeye devam edersek yağların üstüne yağ koyarız.

Protein Almak Spor İçin Çok Faydalıdır

Proteinler vücudumuz ve sağlığımız için elbette çok önemlidir. Diyet listelerinde mutlaka Proteine yer verilmesi gerekir. Protein almak bazen sakıncalı da olabilir. Aşırıya kaçmanız durumunda farklı rahatsızlıklara yol açabilir.

Spor Salonlarına Gitmek Daha Etkilidir

Spor salonları sadece egzersizlerini düzene sokmakta faydalıdır. Evde Basit Egzersiz adlı yazımda evde yapabileceğiniz kalori yaktıran aktivitelerden bahsetmiştim. Bu uygulamaları düzenli ve istekli yapmanız halinde spor salonlarına hiç gerek kalmayacaktır.


Az Çalışırsanız Ağrılar Hissedersiniz

Az çalışırsak ağrımız olur  şehir efsanesi tamamen uydurma bir söylentidir. Egzersize ilk başladığımız günlerde ağrı hissetmemiz gayet normaldir. Halk arasında söylenen tabirle 'hamlamışım' ifadesi uzun süredir spordan uzak kaldım anlamındadır. Her gün spor yapmamız halinde ağrıdan eser kalmayacaktır.

Yürürken Daha Az Kalori Harcarız

Koşarken metabolizmamız daha hızlı çalışır. Yürürken de belli bir seviyeye ulaşınca koşarken yaktığımız kalori ile aynı miktarda kalori yakarız. 1 km koşu ile 1 km yürüyüş arasında kalori açısından pek fark yoktur.
yürüme spor

Aç Karnına Spor Yapmak Daha Etkilidir

Eğer böyle bir tavsiyeye inanıyorsanız vücudunuza eziyet ediyorsunuz demektir. Spordan 1 saat önce yenilen az yemek faydalıdır. Vücudun direncini arttırarak daha fazla kalori yakmasını sağlar.

Bu yazımızdan 'zayıflamada doğru bilinen yanlışlar' hakkında bilgiler verdik. Şunu unutmayalım ki egzersizin en faydalısı devamlı olanıdır. Devamlı ve düzenli yapılan spor vücudumuzu güçlendirir. Yapacağınız tüm işlerde olduğu gibi yaptığınız spor ve egzersizlerde de zevk almaya bakın.