Bel Çevresi Ölçümü Hesaplama

- 20:20
Zayıflamak, kilo vermek isteyenler için bel çevresi hesabı çok önemlidir. Bölgesel yağlarınızın fazla olup olmadığını hesaplamak için Bel çevresi hesaplama aracını kullanarak bulabilirsiniz. Kimi zaman tartıya çıkar fazla kilomuzu ölçeriz. Kiloyu oluşturan özellikle yağlardır. Basen ve kalçada biriken yağlar sağlığımızı tehdit ettiği gibi göbek bölgesindeki yağlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Yazının devamında "Bel Çevresi Hesaplama" hakkında bilgiler verilecektir.

bel çevresi ölçümü


Bel Çevresi Nasıl Ölçülür
?

Bel çevresini ölçerken nasıl ölçtüğümüz önemlidir. Doğru ölçmek için öncelikle doğru yerden başlamamız gerekir. Sağ leğen kemiğinizin en üst noktasını bulun ve  oradan başlayarak mezura yardımıyla belinizde mezurayı çevirin. Kalça kemiği göbek hizasındadır. Bel deyince en dar kısım akla gelir ama biz dar yeri ölçmüyoruz.

Bel kalınlığını

ölçmek kilonuzu takip etmekte için önemlidir. Göbekte yağ birikiminin azaldığını veya çoğaldığını belimizden anlayabiliriz.

Orta yaşta erkeklerde zamanlar kaslar yağa dönüşür ve bir miktarda kas erimesi meydana gelir. Bundan dolayı kilonuz aynı kalsa da bel çevresinde bir gelişme görülür.
bel çevresi

Bel Çevresi Kaç Olmalı?

En çok sorulan sorulardan bir tanesi de bu. Şimdi erkeklerde bel çevresi kaç olmalı ve kadınlarda bel çevresi kaç olmalı? öğrenelim.
Erkeklerde bel çevresi en fazla 102 cm olmalıdır.
Kadınlarda bel çevresi en fazla 88 cm olmalıdır.

İdeal Bel Çevresi Hesaplama

Aşağıdaki hesaplama aracı ile belinizin çevresini hesaplayabilirsiniz.
Normal çıkarsa düzenli ve dengeli beslenerek durumunuzu korumalısınız...
Riskli çıkarsa eğer size uygun diyet programları ve egzersizlerle bel çevrenizdeki yağları eritmelisiniz...
Sonuçlarınızı yorum yaparak belirtebilir bizden öneri alabilirsiniz.
Bel Çevresi (cm) : Örnek : 90
Cinsiyet :