Sağlık Dolu Süper Yiyecekleri Keşfedin

- 01:04
Merhaba;
Bugün belkide adını hiç duymadığınız besinlerden ve faydalarından bahsedeceğim. Ben onlara keşfedilmemiş besinler diyorum. Çünkü her biri kilo vermek, formda kalmak ve sağlıklı bir hayat yaşamak isteyenlere birebir. Keşfedilmemiş yiyecekler zayıflarken aynı zamanda bizi hastalıklardan koruyor. Daha sağlıklı bir hayat sürmek için bu besinleri keşfedin.
Yazının devamında 'Keşfedilmemiş Besinler' konusunu okuyacaksınız.

Kakule Faydaları ve Kullanımı

kakule zayıflatırmı
Hazmı kolaylaştırıcı etkisi ve idrar söktürücü özelliği vardır. Böbreklerin sağlıklı çalışması için kakule çayını sabah akşam için. Etkin antioksidan etkisi ile bağışıklığı mikroplara karşı güçlendirir. Sık sık kramplarla uğraşıyorsanız kakulenin kramp giderici özelliği size çare olabilir. Özellikle kakule yemeklerden sonra veya çorbaların üstüne atılarak tüketilir. 1 tatlı kaşığı kakule tohumunu 3-5 dakika sıcak suda bekletin ve yemeğin hemen ardından için. 

farklı kilo verme

Krill Yağı nedir? Faydaları

krill yağı

Krill oil olarak bilinen Krill yağını da ilk defa duyduğunuzu düşünüyorum. Okyanuslarda karides benzeri bir canlıdan elde edilir. Genelde kapsül olarak satın alınır. Faydalarına göz atarsak; kalbi korur, içeriğinde bulunan etkin omega 3 ile zihin gelişimini sağlar. Eklem ağrılarına ve bağışıklık sistemini korumaya yardımcıdır.

Chia Çekirdeği Nedir? Faydaları

chia çekirdeği
1 tatlı kaşığı chia çekirdeğinin içeriğinde 1 kase yulaf kadar posa vardır. Yüksek oranda posa içermektedir. İçeriğindeki demir, kalsiyum ve omega 3 sağlıklı beslenmeyi sağlar. Salata üzerine veya tatlı üzerine eklenerek tüketilebilir.

Kefir Nedir? Nasıl Kullanılır?

kefir nedir
Süt ürünlerinden biridir. Protein oranı yoğurttan daha yüksektir. Yararlı bakteriler -probiyotik- bakımından oldukça zengindir. Daha şekerli bir yapıya sahip olan kefir bağışıklığı güçlendirir, anti-aging etkisi gösterir. Son yapılan araştırmalarda kolon kanserini de koruyucu özelliği olduğu görülmüştür. Sağlıklı bir hayat için her gün bir çay bardağı kadar kefir içmek çok faydalıdır. 

Kinoa Nedir? Zayıflatır mı?

kinoa yararları
Ispanakgillerden olan kinoa Almanlar ve Güney Amerikalılar tarafından çok eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Hatta patates ve mısır yanında ana besin maddesi olarak anılmaktadır. doğada 3 çeşit bulunur. Beyaz, kırmızı ve siyah olarak bulunan kinoa ülkemizde sadece beyaz olarak yetişir. 
Kinoa içeriği;
  • Yüksek protein,
  • Temek Aminoasitler,
  • Kalsiyum,
  • Demir,
  • magnezyum,
  • Fsofor ve lif içermektedir. 
  • En önemli özelliği de gluten içermemesidir. Böylece formda kalmak isteyenler için bulunmaz bir besin kaynağıdır. 

Tatlı Patatesin Faydaları

tatlı patates
Bildiğimiz patateslerden biraz farklı. Kanser riskini azaltan tatlı patates aynı zamanda beta-karoten bakımından zengindir. 
Tatlı patates tarifi: 
Fırında tatlı patatesleri hazırlayın. Üzerine kimyon ile yoğurt dökerek yiyin. Bu yemek metabolizmayı hızlandırarak harika bir form tutmanıza yardımcı olur.

Bir önceki yazımız olan 'Çalışan Diyeti' konusunda  çalışırken de yapabileceğiniz 7 günlük rejim programı, ayda 5 kilo verme hakkında bilgiler verildi.