Yoğurt Kilo Yapar mı? Verdirir mi?

- 23:24
Yoğurt kilo verdirirmi, aldırırmı herkesin merak ettiği ve sık sık araştırılan bir konudur. Bu yazımızda bu sorulara cevap vereceğiz.
Yoğurt yemek sağlığımız için çok faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda yoğurdun göbek ve kalçalarda oluşan yağları eritmek için kullanılan mucize zayıflatan bir besin olduğunu biliyor musunuz? Yoğurt bolca protein içerir. Sağlıklı beslenme için gerekli olan aminoasitleri, vitaminleri ve mineralleri içeriğinde barındırır.

İçeriğindeki bu maddeler aynı zamanda metabolizmayı düzenleyerek zayıflamaya destekleyici bir yapıdadır. Yoğurt diyeti yapanlar bilirler. Yoğurt suyununda bölgesel yağların eritilmesinde yakılmasında çok etkilidir. Yoğurt zayıflatırmı sorusunun cevabı etkili bir zayıflatan besindir.

Yağsız yoğurt tüketerek göbek yağınızı kolaylıkla eritebilirsiniz. Obez hastalar üzerinde yapılan bir araştırmada iki grup seçilerek birinci gruba; 1200 kalorilik diyet listesinin içine yoğurt eklenmiş, ikinci gruba ise aynı liste yoğurtsuz olarak verilmiştir. 3 öğün yoğurt ile beslenen hastalarda %50 oranında daha fazla kilo verdiği göbek yağlarında incelme görülmüştür.
Verilen kiloların çoğunluğu göbek ve karın bölgesinde biriken yağların eritilmesiyle verilmiştir.

Yoğurt içeren diyet listeleri kilo verme ve zayıflamak daha ideal ve daha etkilidir. Vücudun eksik olan besinlerini karşılayarak diyet sırasında bedenin halsiz düşmesi engeller.

yoğurt zayıflatırmı

Yoğurt Kaç Kaloridir?

100gr. yağlı yoğurt = 90 kalori


100gr. yağlı sütte = 65 kalori



100 gr. yağsız süt = 80 kalori


Kalorisi en az olan besinlerden biridir yoğurt. Özellikle yağsız yoğurt diyetisyenler tarafından diyet listelerine mutlaka ekleniyor.

Yoğurdun Sağlığa Faydaları

  • Yoğurt, sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir gıdadır. Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir. Süzme yoğurtta "B" vitamini kalmaz.Çünkü, vitaminler hep yoğurdun suyundadır. 
  • Şeker hastaları için yararlı bir besindir. Şeker hastalarına verilecek yoğurt, ekşimiş olmamalı ve kaymağı alınmış olmalıdır. 
  • Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt,sindirimi kolaylaştırıp ,bağırsakların çalışmasına yardım eder.
  • Her yaşta hemen hemen herkes için uygundur.Ancak, midesi çok duyarlı olanlara, onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunur.
  • Yoğurt, hastalar ve zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır.Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların(Amiplerin) çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir. Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt adeta bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir.
  •  Tüberkülozlu hastalar üzerinde de antibiyotik etki gösterir.
  • Yoğurt aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme sahiptir.
  • Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalıklarının dietik tedavilerinde kullanılır.
  • Ayrıca,yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır.
  • Yirmi dakika kalsın cildinizde,sonra da gül suyuyla siliverin. 
  • Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz. 
Bir önceki yazımız olan 'Dört Mevsim Diyeti' konusunda 'adet öncesi diyet, adet sonrası liste, 1300 kalorilik diyet' konuları hakkında bilgiler veriliyor.