Göbek ve Karın Yağlarını Eritme Önerileri

- 23:07
Karın ve göbek yağlarını eritmek için elimizden ne gelse yaparız. Ama nasılsa sonuca ulaşamaz göbek bölgesindeki şişkinlik bir türlü gitmez. Biz kadınlar kadar erkeklerinde büyük bir sorunu, hatta kabusudur. Peki Karın yağları nasıl erir? Nedir bu göbek yağları? Nasıl oluşur?
Çok merak ettiğiniz bu konunun tüm ayrıntıları yazımızda...
Göbek yağları; cilt altı yağlar ve karın içi yağlar diye ikiye ayrılıyor. Sıkabildiğimiz yağ, cilt altı yağ grubuna giriyor. İkincisi ise daha tehlikeli olandır. Bu yağların çoğalması ve iç organlara yakın olması tehlike oluşturur. Kalbi düzenli çalışmasını engelleyerek bir çok hastalığın oluşmasına davetiye çıkarabilir. Kanser gibi hastalıkların da görülme olasılığını da yükseltir.

Göbek Yağlarını Eritmek; Yürüyüş yaparken, alışverişte, iş yerlerinde ve arkadaşlarım karşılaştığım herkeste bu problem maalesef var. Onlara söylediğim küçük ve etkili önerileri sizlerle de paylaşacağım.

Göbek Yağları Nasıl Eritilir?

  • Yoğurt Yağ Yakıcıdır
Karın yağlarını eritmek için yoğurtsuz bir sofraya hiç bir zaman oturmayın. Çünkü yoğurdun yağ yakma özelliği vardır. Bir araştırma da diyet listelerine yoğurt ekleyen kişilerin eklemeyen kişilere göre bel, karın ve göbek yağlarının eridiği görülmüştür.

karın eritmek için
  • Sıcak / Ilık Su İçin
Sıcak Su vücuttaki yağların yakılmasını kolaylaştırır. Vücuttaki toksinleri dışarı atar. Günde 8-10 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Daha çok bilgi almak için Sıcak Su Zayıflatır mı? konusunu okuyabilirsiniz.
  • Tuz Kullanmayın
Yemeklerde kullanılan tuz şişkinliği arttırır. Kullanmanız gerekiyorsa doğal tuz kullanın. Tuz su ihtiyacı doğurur. Vücuttaki suyu tutar.

  • Lifli Besinler Tüketin
Lifli yiyecekler bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Lifli yiyecekler daha sağlıklıdır. Diyetlerde mutlaka lifli yiyeceklere yer ayırın. 
  • Hedef Belirleyin
Bu motivasyon yöntemidir ve sizi her zaman aktif tutar. 'Bel Çevresi Ölçümü' yaparak bir hedef belirleyin. Bir de ideal kilonuzu bulun ve bunları görebileceğiniz bir yere not edin. Baktıkça motivasyon durumunuzu güçlendirecektir. 
  • Gaz Problemini Sonlandırın
Bağırsaklara dolan gazlar bazen insanı kıvrandıran bir hal alır. Yemeklerin üstüne kimyon ekerek bu sorunu bir nebzede olsa azaltabilirsiniz. Ayrıca anason ve rezene gaz söktürücü özelliği vardır. 
  • Egzersiz Yapın
Karın Yağlarını Eriten Egzersizler konusundaki diyet listesi ve egzersizlerle beraber buradaki önerilere uyarsanız çok kısa sürede göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. 
    • Elma Sirkesinden Özel İksir
Günde 1 kere bir bardak suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve yarım limon sıkın ve için. Bu sihirli iksir çok kısa sürede karın yağlarını eritecektir.

Diğer Öneriler
    • Yeşil çayın yağ yakımı sağladığı söylenmektedir. Tam olarak kanıtlanmış değildir ama yorumlar bu yöndedir. Ben günde 1 kere içiyorum. Faydası olduğunu da düşünüyorum.
      • Beyaz ekmek yerine çavdar veya tam buğday ekmek tüketin. Öğünlerde en fazla 2-3 dilim ekmek tüketin. Yağ oluşumunu engellemek için yapay tatlılardan, beyaz undan, hazır yiyeceklerden uzak durmalısınız.
Bir önceki yazımız olan "Akdeniz Diyeti" başlıklı makalede 'akdeniz diyet listesi, akdeniz diyeti yapanlar, iki haftalık diyet listesi' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.