Sıcak Su İçmek Zayıflatır mı?

- 21:20
Su bizim en temel ihtiyaçlarımız arasındadır. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. DiyetEvimde paylaştığım bir çok diyet listesinin sonuna günde 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söylemişimdir. Bunun nedeni diyet sonucu kilo vermeden dolayı oluşan sarkmaları önlemektir.
"Diyet + Su + Egzersiz = Zayıflama" formülünü mutlaka dikkate alın ve hiç yabana atmayın. Hiç bir egzersiz ve diyet programı yapmadan sadece su içmek boşa kürek çekmekten başka bir şey değildir.
Peki sıcak su mu Soğuk su mu zayıflatıyor?
Bir çoğumuz sabahları kahvaltıdan önce sıcak su içeriz. Sıcak suyun bizi zayıflattığını düşünürüz?

Uzmanlar sıcak suyun zayıflattığını söylerken bazıları da soğuk su zayıflatır diyor. Acaba hangisi doğru? Sizler için bu bilgiyi araştırdım.
Soğuk su midede 20 dakika durduktan sonra dışarı atılır. Sıcak su ise mide de durma ve dışarı atılma süresi 80 dakikayı bulduğu için sıcak su içmenin zayıflamaya etkisi daha büyüktür. Çünkü; İçilen suyun mide de yer kaplamasıyla daha az yemek yeriz ve tokluk hissimiz daha uzun sürer.

Sıcak su aynı zamanda vücuttaki yağların daha kolay atılmasını sağlamaktadır. Çinliler bu konuyu bizden önce keşfetmişe benziyor. Sıcak suyu içmeyi alışkanlık haline getirerek zayıf kalıyorlar.

Soğuk su sıcak suya göre tokluk hissi yerine açlık hissi verir ve daha çok yemek yememize neden olur.
sıcak su iç zayıfla

Sıcak Suyun Faydaları Nelerdir?

  • Vücudun ısı dengesini bozmaz. 
  • Direk kana karışır ve kan dolaşımını düzenler.
  • Kasların gevşemesini sağlar iç organları rahatlatır.
  • Kabızlığa iyi gelir. 
  • Yağların kolay atılmasını sağlar. 
  • Mide asidi etkilerini yok eder ve reflu septomlarını engeller.
  • Yediğimiz besinlerin sindirimine yardım eder. 
DİKKAT
Sıcak su içerek yağların atılımı sağlanırken vücut için yararlı olan mineraller de dışarı atılabiliyor. Vücudun mineral yoksunluğu sağlamaması için günde 1 çay bardağı soda içmenizi tavsiye ederim. Hatta sodayı sıktığınız limonda bu etkiyi arttıracaktır.

Peki siz sabahları sıcak su içer misiniz? Faydasının gördünüz mü? 
Yorum yazabilir, sıcak su zayıflatırmı yorumları okuyabilir 
ve cevap yazabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan "Bebek ve Çocuk Boy Kilo Cetveli" başlıklı makalemizde 'çocuk gelişimi, bebk gelişimi, kız çocuklarda boy kilo oranı, erkek çocuklarda boy kilo oranı, boy kilo cetveli" hakkında bilgiler verildi. Okumanızı tavsiye ederiz.