Yediğiniz Yemeğe Göre Kalori Yakma

- 00:20
Hem zayıflamak hemde hamburger, pizza, pirzolaya 'hayır' diyemiyor musunuz? Yemeklerden sonra yapacağınız küçük egzersizler ile aldığınız kalorileri yakarak ve yağa dönüşmesini engelleyebilirsiniz. Hangi yemekten sonra hangi egzersizler veya sporu yapacağınız öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Baharla beraber diyet programları hayatınızda büyük bir rol aldı. Pazartesi rejime başladınız ve salı dayanamayıp 2 dilim pizzayı yediniz. Diyetiniz bozuldu diye moralinizi bozmayın. Pizzadan aldığınız kalorileri telafi edebilirsiniz.
Hangi besinlerden kaç kalori var ve bu kaloriler yakmak için hangi egzersizleri yapmanız gerekiyor?
Hepsi bu yazımızda.

Bir Dilim Pizzaya Hayır Diyemem

 200 gramlık bir dilim pizza da yaklaşık 300 kaloridir. Bu kaloriyi yakmak için ise 1 saat boyunca yüzmeniz gerekecek. 

Kebap Ziyafeti mi Çektiniz?

Bir porsiyon iskender kebap (300 gram) 600 kaloriye yakındır. Bu aldığınız kalorilerin yağ olmasıını engelemek için 2 saat boyunca bisiklet sürmeniz gerekir.

Hamburger Yedim

İçeriğine göre değişen ortala 100-120 gramlık bir hamburger 250 kalori eder. Alınan kalorileri yakmanın yolu 2 saat tempolu yürüyüş.

yemeğe göre kalori yakma

Baklava = Dans
1 dilim baklava yaklaşık 40 gram eder ve 240 kaloriyi aldığınızın resmidir. 2 saat dans ile aldığınız kalorileri yakabilirsiniz.

Lahmacun Kaç Kalori?

1 adet lahmacunun size faturası 160 kaloridir. Yarım saat  Basketbol oynayarak kalorileri yakın. 

İçecekler
Havaların ısınmasıyla sıvı tüketimi artar. Peki ya içtiğiniz meşrubatlar? Yarım litrelik bir meyve suyu 200 kalori. Bunu yakmak için ise 5 saat boyunca merdiven inip çıkmanız lazı
m.

Patates Kızartması Yediniz
diyetleri en çok bozan yemek kızartmadır. Ketçap ve mayonez de varsa aldığınız kalori katmerli olur. 100 gramlık bir patates kızartması 400 kalori. 1 tatlı kaşığı ketçap ise 20 kalori, mayonez daha da fazla 150 kalori. Toplamada 570 kalori aldınız. Yakmak için ise 1 saat boyunca kürek çekmeye başlayın.

Çikolatayı Kim Sevmez

Özelikle biz kadınların vazgeçilmezidir. Çikolatalı pasta deyince rejim falan unutulur genelde. Ama bunu duyunca bir daha düşüneceksiniz. 80 gramlık çikolata pasta da 295 kalori ediyor.
Kilo olarak size dönmemesi için ise iki buçuk saat boyunca ev işi yapın.

Okuduğunuz gibi yemek kolay ama yakmak için ise biraz çaba sarffetmeniz gerekiyor.

Bir önceki yazımız olan 'Düz Karın Hareketleri' başlıklı makalemizde ' bikini vücudu, karın üst, yan, alt bölgelerini çalıştırma' hakkında bilgiler verilecektir.