4 Ayda Nasıl 28 Kilo Verdim? Nasıl Verilir?

- 01:51
Merhaba ben Ceyda. Zayıflama hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. İlk önce kendimden bahsetmek istiyorum. 98 kiloydum, boyum 169 cm, 30 yaşındayım. Bir iş yerinde muhasebe işlerine bakıyordum. Her sabah aynaya baktığımda kendimi çok kötü hissediyor, insan içine çıkmak dahi istemiyordum. Zamanla olacak ya işi bırakmak zorunda kaldım. Evde pasta börek siparişi alarak çalışmaya başladım. Bazen dışarı çıktığımda insanları çaktırmadan izler, onlar gibi neden olamıyorum diye kendi kendime sorar oldum. Boş zamanlarımda internetten nasıl kilo verilir diye araştırma yapmaya başladım. Kilo verdim diyenlerin hikayelerini okudum.


Okuduğum bir zayıflama hikayesi beni çok etkiledi. Böylece Kilo verme programına başladım.
Kararlı davranarak 4 ayda 28 kilo vermeyi başardım.
Peki neler mi yaptım?

Nasıl Kilo Verilir? Kilo Verme Basamakları

1- Kararlı Oldum.
Çok iradesiz biriyimdir. Programa başlamadan önce 1 gün boyunca kilo vermek istediğimi kendi kendime söyledim. Komik gelebilir ama çok etkilidir. Aynı zamanda program boyunca her sabah aynaya bakarak zayıflamak istiyorum diye bağırmak da çok işe yarıyor. Şunu öğrendim ki bir şeyi çok isteyince o gerçekleşiyor. Ben de kilo vermeyi çok istedim ve hep ince bedenin hayalini kurdum. Kararımdan hiç vazgeçmedim. Bazen çok hızlı kilo verdim, bazen verdiğim kiloları aldım. Vücudumun hazır olması gereken zamanı bekledim. Asla pes etmedim.

2- Egzersiz ve spor yaptım.
Spor yapmaya çok yabancı biriydim. Okulda beden eğitimi derslerini uzaktan izleyenlerdendim. Eminiz aranızda 'bende' diyenler vardır. Ama bu anlayışı değiştirmenin zamanı gelmişti. Günlük 30-45 dakika yürüyüşler yaptım. Evde zayıflama egzersizlerini günde 30 dakika yaptım. Böylece sarkmalar olmayacaktı. Son zamanlarda yüzmeye de başladım. 

30 kilo verme
3- Su içtim
Sabah kalkar kalkmaz masanın üstüne 2,5 litre suyumu hazırlarım. Günün farklı saatlerinde 1 bardak içmeyi ihmal etmedim. Önceden gerçekten az su içtiğimin farkına vardım. Yemekten önce ve sonra su içtim.


4- Öğünlerim ve Diyetim
İnternette diyetleri araştırırken www.diyetevim.com ile tanıştım. Yazarı Deniz Hanım'ın paylaşımları bana çok şey öğretti. Beni motive etmede katkısı çok büyüktür.
Günlük 6 öğünle beslenmeye özen gösterdim. Evde olmadığım zamanlar da ise yanımda ara öğünler için kuru yemişler taşıdım. Ana öğünlerdeki porsiyonlarımı azalttım. Buna da tabağımı küçülterek başladım. Çocuklara uygulanan yöntem bende işe yaramıştı. Tabağın bitmesi doygunluk hissi veriyordu.
Gazlı içecekleri, ekmeği, abur cuburu, tuzu, şekeri bıraktım. Öyle rahatlıyor ki insan. Bu içecekler ve yiyecekler vücudun asit yükünü arttırıyor. Bu da vücudun yorulmasına ve halsizliğe neden olur. 

5- Uyudum
Önceleri çok geç yatar, geç kalkardım. Şimdi
ise gece en geç 12'de yatıyor, 8 kalkıyorum. Vücudumun dinlenmesi metabolizmamı hızlandırıyor. Böylece gün içinde yediğim besinler kilo olarak kalmıyor, yakılıyor.

Evet arkadaşlar ben bu yöntemlerle 4 ayda 28 kilo verdim. Şu an 70 kiloyum. Hala fazlalığım var ama ben bu halime şükrediyorum. Diyeti bırakmış değilim. Hala yapıyorum. En kısa zamanda 5 kilo daha verip istediğim elbiseleri giymek istiyorum. İnanmak başarmaktır. Siz de kendinize inanın. Benim gibi iradesiz biri yapıyorsa SEN de yapabilirsin...

Bir önceki "Kilo Almak İçin Öneriler" başlıklı yazımızda 'kilo alma, kilo aldırıcı besinler, kilo alma yolları, kilo aldıran diyet listesi' hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.