Diyet Yemeklerine Tat Katın

- 12:14
Diyet yemekleri tüketirken çoğumuzun sıkıntı çektiği konulardan birisi lezzetlerinin biraz yavan olmasıdır. Diyet yemeklerine tat katmak için size bugün bir kaç ip ucu vereceğim. Böylece hem sağlıklı beslenmiş olacak ve diyet yemeklerine farklı tatlar katmış olacaksınız. Yağsız, tuzsuz, şekersiz yemekler yerine keyifle yiyebileceğiniz bu önerileri bir yere not etmeyi unutmayın.
  • Sofra tuzu yerine potasyum klorür içerikli tuz kullanın. Bu tuz tansiyon yükselmesine neden olmayacaktır. (böbrek rahatsızlığınız yoksa tercih edin.)
  • Tatlı krizine giriyorsanız kalorisi az diyet tatlılardan faydalanabilirsiniz.
  • Diyet yaparken etin yağsız tarafı tercih edilmelidir. Eti pişirirken yanına ekleyeceğiniz domates ve biber onu daha da lezzetli hale getirecektir.
diyet yemekleri

  • Diyet listenizde ızgara et varsa eti tatlandırmak ve lezzetini arttırmak için sütte ve domates püresinin içinde bekletin. Pişirirken de etin üzerine atacağınız farklı baharatlar eti daha lezzetli hale getirecektir.
  • Diyet tatlılar diyet yapanlar için vazgeçilmezler arasındadır. Daha çok sütlü tatlılara yönelmenizi öneririm. Light süt kullanarak alacağınız kalorileri azaltabilirsiniz.
  • Diyet yemeklerinde en çok kullanılan yiyecek sebzelerdir. Haşlaması ve ızgarası yapılan sebzeleri tatlandırmak için üzerine yoğurt veya kalorisi azaltılmış hafif sos dökebilirsiniz. Ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanmanız sağlık için de daha faydalıdır.
Sizlerinde diyet yemeklerine tat katmada yöntemleriniz varsa yorum yazarak bizlerle paylaşabilir, yapılan yorumları okuyabilirsiniz.