Bu Zayıflama Önerileri Tembellere

- 00:27
Zayıflamak; irade ve disiplin isteyen bir süreçtir. Bir çok kişi pazartesi başladığı diyetlere salı günü son veriyor. Sadece 'siz' değil, bunu bir çok kişi yapıyor. Diyet listeleri beslenmemizi düzene sokmak için vardır. Zayıflama önerileri ile bunu biz de başarabiliriz. Sağlıklı zayıflamanın yolu dengeli beslenmekten ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Formda kalmak ve kilo vermek için kolay zayıflama önerileri beslenmenizi düzene sokacak ve hiç acıkmadan kolayca kalıcı kilo verebileceksiniz. Sadece diyet yaparken değil bu önerileri alışkanlık haline getirerek kilo problemini
sonsuza dek unutabilirsiniz.
Tembellik yapmayın, isteyin sizin de olur. :)

10 ALTIN DEĞERİNDE ZAYIFLAMA ÖNERİSİ

  • Yemeklerden önce bir bardak su için: Yemeklerden önce içilen bir bardak su az yemek yemenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda vücudunuz ihtiyacı olan suyu alacaktır.
  • Taze meyve yiyin: Kurutulmuş meyve yerine taze meyve tüketmek daha az kalori almanızı sağlayacaktır.
  • Siyah çikolata yiyin: Bu nasıl öneri mi dediniz? Kurabiyelerin, pastaların ve tatlıların arkası gelmeyebilir. Bunun yerine bir parça siyah çikolata tatlı ihtiyacınızı karşılayacaktır.
  • Tabak küçültün: Tabak küçültme girişimi başlatın. Böylece yediğiniz porsiyonlarda küçülecektir. Her öğünde en az 80 kalori daha az alacaksınız.
basit zayıflama yolları
  • Hareket, hareket, hareket: Spor salonunda, dışarıda, her yerde egzersiz yapmaya çalışın. Kalori yaktıran basit aktiviteler yazısında bahsettiğim gibi asansör yerine merdiven çıkın, her fırsatta yürüyüş yapmaya çalışın.
  • İçmeyin: İçtiklerimizin içeriğindeki kalori oldukça fazladır. Bu yüzden içtiğiniz içeceklere çok dikkat edin. Örneğin; kola, hazır meyve suları, bira, şarap gibi içecekler zayıflamanızı engeller. En iyi ve en faydalı içecek sudur. Bol bol su için. Ya da evde sıkacağınız meyve suları daha sağlıklıdır.
  • Aç kalmayın: Uzun süre aç kalmak daha fazla yemek yemek isteğine yol açar. Bunun için ara öğünlerle beraber sık ve az yemek yiyin. Kan şekeri düşüklüğü yaşamadan yemeğinizi hemen yiyin. Beslenme programını bu öneriye  göre düzenleyin. Günlük en az 5 öğün yemek yiyin.
  • Protein ve Lif İçeren Besinler: Abur cuburlar, cips, bisküviler yüksek kalori içerir. Protein ve lif bakımında zengin olan yoğurt, keten tohumu, tam tahıllı ekmek sizi uzun süre tok tutacaktır.
  • Kalori hesabı yapın: Örneğin akşam yemeği günlük alacağınız kalorinin 1/4'ini oluşturmalıdır. Yatmadan 4 saat önce yemek yemeyin. Uykuya yakın yenilen yiyecekler sindirim ve uyku sorunları ortaya çıkarmaktadır.
  • Mışıl Mışıl Uzun Uyuyun: Uyku sırasında salgılanan büyüme hormonu metabolizmayı harekete geçirir. Zayıflamak için etkili zamanlardan birisidir. En az yedi en fazla 9 saat uyku uyumaya çalışın. Enerjinizin tazelenmesi ve kendinizi zinde hissetmeniz için uykunuzu ideal düzeyde tutun.
→  Bir önceki "Soğuk Algınlığı İçin Detoks Menüsü" başlıklı yazımızda 'detoks, toksinlerden arınma, detoks çayı, detoks menüsü, soğuk algınlığı için çay'  hakkında bilgiler verildi.