Squat Hareketi Hataları

- 22:23
Sizi forma sokacak, kalça ve basen yağlarını eritecek, aynı zamanda biraz da kas yapacağınız bir hareket arıyorsanız yapacağınız en ideal egzersiz SQUAT hareketidir.
Squat hareketlerini aletsiz olduğu için her yerde kolayca yapabilirsiniz. Yalnız tam olarak amacına ulaşmanız için egzersizi doğru yapmanız gerekiyor. Squat hareketlerini yaparken hatalardan kaçınmalıyız. İşte squat hareketi yapanları en sık yaptığı hatalar ve sonuçları...


Squat Hareketi Hangi Bölgeleri Çalıştırıyor?

  • Squat başka bir adıyla çömelme egzersizleri popo bölgesini çalıştırıyor. Popo bögesinden şikayetçi olanlar bu hareketi yaparak bu bölgeyi inceltebilir.
  • Bacak Önü ve Arkası olmaz üzere baldırlar üzerindeki kasları da yoğun olarak çalıştırarak o bölgedeki yağların yakılmasını sağlıyor.
    • Bu hareket aynı zamanda büyüme hormonunu desteklediği için boyunun uzamasını isteyenlere de tavsiye edilmektedir.
squat hareketleri

Squat Egzersizi Hataları

  • Dizleri öne doğru çıkarmak yapılan en sık hatalardan biridir. Bu hatanın tekrarı diz bağlarının hasar görmesine neden oluyor. Doğru squat hareketinde dizler ayak bilekleri ile aynı hizada olmalıdır. Çömelirken dizler öne doğru çıkmamalıdır. Bu hatayı önlemenin yolu; çömelirken sanki bir sandalyeye otururmuş gibi düşününün ve önce kalçanızı dışarı doğru çıkarın.
  • Dizler içe doğru çevirmek de diz bağlarında hasara neden olan hatalardandır. Çömelirken her zaman ayak parmaklarıyla dizler aynı hizada olmalıdır.
  • Squat hareketi sadece tek bir hareket değildir. Zaman zaman değiştirmek farklı kaslara ulaşmanızı sağlar. Bacak aralığını değiştirerek bunu sağlayabilirsiniz.
  • Çömeldiğinizde üst bacak bölgeniz yere paralel değilse hareketi yanlış yapıyorsunuz. Bu hatalar arka bacak kaslarının yani basenlerdeki kasların çalışmamasına neden olur. Squat hareketini doğru yapmak için diz hizasında bir kutu veya koltuğa kalçanıza dokundurarak doğru squat için çalışma yapabilirsiniz.
→ 30 Günlük Squat Challenge Programına hemen başlayın. Sıkı bir vücuda kavuşun...