Sıçrayarak Zayıflama | Trambolin | İp Atlama

- 09:28
Bir çok kişi kış aylarını hareketsiz geçirip, bahar gelince spor yapmaya başlıyor. Bu son derece yanlış bir tutumdur. Kışın hareketsizlik kalmayla beraber kilo almanın yanında çeşitli hastalıklarda beraberinde gelir. Fazla kilolu insanların ağır spor yapmaları yerine yürüyüş, genç olanların ise bir rahatsızlıkları yoksa her türlü egzersiz yapabilirler. Burada önemli olan yapılan egzersizin düzenli olmasıdır.
Bugün sizlere "Sıçrayarak, Zıplayarak nasıl kilo verilir?" hakkında bilgiler vereceğim.

Düzenli yapılan egzersiz zayıflamanın yanında vücudumuzun baştan ayağa sağlıklı olması için gereklidir. Son yıllarda yapılan araştırmalar düzenli egzersizin kansere karşı koruduğunu göstermektedir.

Özellikle kış mevsiminde havaların soğuk olması nedeniyle dışarı çıkmak yerine spor salonlarına gidebilir ya da evde zayıflama hareketleri yapabilirsiniz.

Zayıflamaya karar verdiniz ve hangi egzersizi yapacağınızı düşünüyorsunuz. Size önerim yürüyüş ile başlamanızdır. Yağ yakma konusunda yürüme etkili bir egzersizdir. Eğer yürüme imkanınız yoksa alacağınız bir yürüme/koşu bandı ile de kalorilerinizi yakabilirsiniz. Günlük 10.000 adım atmak için gayret edin. Koşu ise kilo vermek isteyenlere pek önerilmiyor.

sıçrayarak zıplama

Trambolin ile Zayıflama

trambolin zayıflama
Kışın yapabileceğiniz bir başka egzersiz de evde sıçrama hareketini yapmaktır. Son zamanlarda çok moda olan sıçrama hareketini ip atlayarak ya da eve alacağınız küçük bir trambolin ile zayıflamaya başlayabilirsiniz. Hareketli bir müzik açın ve başlayın sıçramaya. Yarım saatlik bir sıçramayla 180-200 kalori yakacağınızı düşündüğünüzde kilo vermek isteyenler için harika bir egzersiz.

İp Atlama

Büyüme çağında olanlara ip atlamayı öneririm. Sıçrayarak yapılan basketbol, voleybol, hentbol gibi sporlar kemik gelişimi üzerinde olumlu etkisi sayesinde boy uzamasını sağlar.
İp Atlama İle Zayıflama yazısını okuyun.
Ancak çok ileriki yaşta olanlar ve kemik erimesi, fıtık gibi rahatsızlıkları olanlar için sıçrama hareketini önermem.

doğru sıçrama hareketiSıçramanın ve Trambolinin Faydaları

  • Sıçramak kilo verdirir. Fazla kalorileri yakmak için çok etkili bir egzersizdir.
  • Kalbin ritmini, soluk alıp vermeyi düzenler, metabolizmayı canlandırır, enerji verir.
  • Eklemleri ve kemik yapısını güçlendirir. Sırt ağrılarına karşı faydalı bir egzersizdir.
  • Boyun uzamasını destekler.
  • Sıçramak vücutta detoks etkisi yapar. Trambolin üzerinde yapılan hareketi lenf dolaşımını uyarır. Terleme sonucu toksinlerin dışarı atılmasın sağlar.
  • Zıplama hareketinin sakinleştirici özelliği vardır. Stres atmak için birebirdir.
  • Trambolin tüm kasları harekete geçirir, geliştirir.
  • Denge ve koordinasyon kabiliyetini geliştirir.
  • Kısa sürede form tutmak için ideal bir egzersizdir.