Kahvaltı Et Obeziteden Kurtul

- 22:44
Günü daha canlı, daha aktif ve dinç geçirmek için en önemlisi formda ve sağlıklı olmak için güne kahvaltı yapmadan başlamayın.

Akşam yemeğinden almış olduğumuz enerjinin büyük bir kısmını akşam ve gece boyunca yakarız. Sabah uyandığımızda vücut halsiz ve enerjisiz kalır. Vücut yüksek performanslı bir şekilde çalışması için kahvaltıya ihtiyaç duyar.


Pek çok kişi zayıflamak için veya başka bahanelerle kahvaltı öğününü atlar. Bu kişilerde gün içinde halsizlik, alınganlık ve sinirlilik hali hatta gözükür. Kahvaltısız günler arttıkça obezite olma riski daha da artar.

Bunu siz de fark ettiğinizi düşünüyorum. Farklı besin grubu içerikli bir kahvaltı yaptığımızda olaylara bakış açımız değişir. Kendimizi daha iyi hissederiz.

Yapılan araştırmalarda bu yöndedir. Kahvaltı yapan ve yapmayan  kişiler üzerinde yapılan araştırmada kahvaltı yapmayan kişilerin gün içinde daha stresli olduğu , daha karamsar tepkiler verdiği görülmüştür.

Kahvaltı yapanların ise sakin, dinç ve konsantrasyonu yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

obezite nedeni

Kahvaltı Nasıl Olmalıdır?

  • Kahvaltı bol renkli yani çeşitli olmalıdır.
  • Kışın hariç domates, salatalık, havuç, maydanoz, taze nane gibi sebzeler bulunmalıdır.
    • Sebzelerden alınan vitaminler ve mineraller gün boyu halsiz kalmanızı engelleyecektir.
  • Süt ürünlerinden peynir, kaşar yiyebilirsiniz. Peynir ve kaşarın az yağlı olmasına dikkat edin.
    • Protein ihtiyacını süt ürünlerinden karşılayın.
  • Karbonhidrat ihtiyacımızı az da olsa karşılamalısınız. Diyet yapıyorsanız 2-3 dilim ekmek tüketin. Esmer ve tam buğday ekmeği tercih edin.
  • Poğaça, simit ve diğer unlu mamuller çok nadir tüketilmelidir. Haftada bir kere tercih edilebilir. Fazla yenildiğinde kilo alma riskini arttırdığını hatta obeziteye neden olduğunu unutmayın.
  • 2 gün de 1 yumurta tüketilmelidir. Yumurtanın içeriğinde vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok etkin madde vardır.
Kahvaltı yapmadan güne başlayanlar alternatif olarak simit, poğaça gibi karbonhidrat oranı yüksek bol kalorili yiyeceklere yönelirler. Bu bir alışkanlık haline geldiğinde ise göbek bölgesinde yağlanma ve kilo alma sorunları da beraberinde gelir. 

Çeşitli yiyeceklerle yapılan kahvaltılar sizi simit, poğaça ve diğer hızlı yenilen yiyecekleri yemekten alıkoyar. Fast food tarzı yiyecekler sizi obeziteye daha da yakınlaştırır. Son yapılan araştırmalar kahvaltının göbek bölgesindeki yağlanmanın önüne geçtiğini ortaya koymaktadır.

Çağımızın hastalığı obeziteye yakalanmamak için kahvaltısız bir gün asla düşünmeyin...

 Bir önceki "Sacred Heart Diyeti" başlıklı yazımızda 'sacred heart, kutsal kalp diyeti, hızlı kilo verme, hızlı kilo verdiren diyet listesi' hakkında bilgiler verildi.