21 Günde 21 Kilo Detoks Programı

- 00:40
Baharın ilk günlerini yaşıyoruz bugünlerde. İlkbaharın habercisi erik ağaçları sokakları süslemeye başladı. Yaza 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. İncelmeye hazır mısınız? Zayıflamak için hemen bir zayıflama programı hazırlamalıyız. Kağıt kalemler hazırsa başlayabiliriz.
Zayıflama Programına bahar detoksu yaparak başlayalım. Amerika'da çok ünlü bir programdan bahsedeceğim. 21 Günde 21 kilo Detoks Programı uzun bir süre The New York Times'da Bestseller oldu. Kitap Türkçe olarak çevrilerek ülkemizde de raflardaki yerini aldı.

Detoks Planı Yapalım

Detoks diyetine başlamadan önce şöyle bir düşününün. Biraz düşünün ve hedeflerinizi yazın. Sadece detoks yapmaya değil diyet yapmaya karar verdiğinizde de bu soruları kendi kendinize sorun.
  • Ne kadar kilo vermem gerekiyor?
  • Neden kilo vermek istiyorum? Eski kıyafetlerimin içine girebilmek için mi? Kendimi kötü hissettiğim için mi? Yoksa sağlığım tehlikede olduğu için mi?
  • Şimdiki hayat tarzım yüzünden ya da ailemde görülen hastalıklar yüzünden hastalanacağımı mı düşünüyorum? 
  • Hayat tarzımı kalıcı olarak değiştirmeye hazır mıyım?
  • Detoks yapmam gerektiğine gerçekten inanıyor muyum?
  • Detoks bana nasıl bir yarar sağlayabilir?
  • Detoks, hayat tarzımı nasıl değiştirir?
  • 21 günlük bir detoks yapmak için gerekli disipline sahip miyim yoksa daha kısa bir program mı seçmeliyim?
Bu soruları cevaplarını motive olmak için bir kağıda yazın.
detoks diyeti1 haftalık veya 2 günlük hafta sonu detoks programlarından birini seçin. 7 günlük detoks programı sonunda 3-5 kilo vereceksiniz. 2 günlük detoks diyetinde ise enerjiniz yükseltecek, bünyenizi güçlendirecektir. Vücuttaki tüm toksinlerin dışarı atılacaktır. Eğer vücudunuz toksik değilse 1-2 kilo vermeniz mümkün olabilir. Yaza fit bir vücutla başlamak için harika bir motivasyon olacaktır.

Alışveriş Listesi Yapıyoruz

Sebze listesi: Sarımsak, zencefil, lahana ve pancar, domates, havuç, yer elması, tatlı patates, kabak, brokoli, salatalık, kişniş, karalahana yeşilliği, kereviz, lahana, pazı ve diğer sebzeler.

Meyve listesi: Limon ve portakal

Baharatlar: Tuzsuz baharatlar, Arnavut biberi, köri, kimyon, keklik otu, biberiye, kekik, dereotu, tarçın, karanfil, defneyaprağı, kakule, fesleğen, kimyon, kişniş, rezene, nane, hardal (bitkisi), safran, adaçayı, zerdeçal, vanilya.

Hazır çorba ve konserve sebze almayın. Bu yiyecekler, tereyağı, tam yağlı süt, trans yağlar, tuz, şeker ve birçok katkı maddesi içerir.

Hazır yemek ya da işlenmiş gıda alırken etiketini okuyun. İçinde adını bile okuyamadığınız kimyasallar varsa almayın.

Mutfakta Şenlik Var
Tüm sebzeleri limon suyuyla yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri kestikten sonra hava almayan bir kaba veya cam kavanoza koyun. Renk renk ayırmanız daha güzel olacaktır. Meyveler parçalara ayırın ve bir sürahi içine atın. Meyve içeceğimizi gün boyu içeceğiz. Herhangi bir sebze ile çorba yapın. Bu çorbayı ne zaman acıkırsanız acıkın içebilirsiniz. Bitki çaylarınız da ocağınızdan eksik olmasın.
→ Ayça Kaya Detoks Çorbası Tarifi

Detoks Diyetine Başlıyoruz

Saat 8
Detoks İçecek
Çilek, yaban mersini ve kiraz ile yapacağınız detoks içeceğini tüketin.
Yaban mersini yanında mevsim meyvelerinden 2 tane daha ekleyerek detoks içeceği hazırlayabilirsiniz.
Amaç antioksidan içeren yiyeceklerle vücudu canlandırmaktır. Antioksidan vücuttaki iltihapları atar. Yaraları iyileştirir. Aynı zamanda vücuttaki ödemi dışarı atar.

Saat 10
Ispanak, brokoli, roka, dereotu, kara lahana ile detoks içeceği hazırlıyoruz. Yeşil sebzelerin besin değeri çok yüksektir. Uzun bir süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Vücuttan yağ atma, iştahı azaltmak, metabolizma hızlandırma ve hafızayı koruma gibi faydaarına vücudunuzda tanık olacaksınız.

Saat 12
Farklı sebzelerden detoks içeceği hazırlayın. Meyve kullanmayın. İnsülin düzeyini yükselterek daha çok acıkmanıza neden olacaktır.

Saat 14
Tekrar sebze ile hazırlanmış detoks içeceği veya çorba içebilirsiniz.

Saat 18
İstediğiniz bir kaç sebze seçerek çorba yapın. Lezzetlendirmek için baharatlardan yararlanın.

Saat 20
Su, çay, bitki çayı içebilirsiniz.
  • Gün içinde istediğiniz zaman su, çay, bitki çayı içebilirsiniz. Ne kadar çok su tüketirseniz detoks o kadar etkili olur.
  • 21 günde en fazla 4 gün tekrarlanabilir.
  • 21 günde 2 hafta sonu yapabilirsiniz.
Detoks Neden Yapmalısınız?

‘Martha’s Vineyard Detoks Diyeti’ yapanların kendileri için belirlediği bazı hedefler şunlar:
  • 21 günde 10 kilo vermek,
  • 21 günde 10 kilo vererek 35 kilo verme yolunda hızlı bir başlangıç yapmak,
  • Enerji seviyesini yükseltmek,
  • Kan basıncını ve şekeri düşürmeye çalışmak ve sonuçta bu rahatsızlıklar için ilaç kullanmayı bırakmak,
  • Tatildeyken vücudu maruz kaldığı bütün toksinlerden arındırmak,
  • Yeni, sağlıklı bir hayata, temiz bir vücutla başlamak için detoks yapmak.
21 günün farklı günlerde 1+1+1+1 veya hafta sonunda 2+2 şeklinde 4 gününü detoks yaparak geçireceksiniz. Diğer günlerde ise diyet listesi seçerek diyete başlamanızı öneririm...
21 günde sonuca ulaşmak için asla vazgeçmeyin.