Saf Protein ile Hafifleyin

- 22:06
'Haftanın bir gününü saf proteine ayırın.'
Proteinle beslenmek zayıflatır mı? Protein yağ yakar mı? soruları okuyucularım tarafından çok soruluyor. Yaşam Koçu Şeyda Coşkun haftada bir gün saf proteinle beslenmenin metabolizmayı hızlandırdığını, sindirim sistemini ise daha hızlı çalıştırdığını belirtiyor. Yeterli miktarda tüketilen protein vücuttaki yağ depolarının hızla yakılmasını sağlar. Aynı zamanda proteinin en önemli faydalarından biri de uzun süre tok tutmasıdır. Protein diyeti ile kilo verin.

Şeyda Coşkun Posta Gazetesi Mayıs 2015 Yazı Dizisi - 10. Gün

Kendinizin Yaşam Koçu Olun

Hafif yiyeceklerle hafifleyin. Hafiflemek için ise en zaman şimdi. Asla kilolarınızı verme hedefinizden uzaklaşmayın. Sabırlı olun. Fiziksel hafifliği yakaladığınız zaman sağlıklı ve mutlu bir hayat sizinle olacak.

Sağlıklı beslenmenin temelleri küçük yaşlarda atılıyor. İlkokul çağındaki çocuklarınız için şimdiden önlemlerinizi almanızı öneririm. Böylece çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda daha bilinçli olmasını ve kilo sorunu yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

Zayıflama; çevreyle etkileşim içerisinde olan bir süreçtir. Bu süreçte çevrenizin tutumu sizde olumlu veya olumsuz etkiler bırakabilir. Kendi kendinizin koçu olun ve tüm söylenenleri geride bırakın. Sağlıklı, fit görünmek ve kaliteli bir yaşam sürmek için harekete geçin.

protein ile zayıflama


Protein ile Sağlıklı Diyet
Protein içeren yiyeceklerle beslenmek çok sağlıklıdır. Uzun süre vücutta kalan bu besinler daha uzun süre tok kalmamızı sağlar. Yeterli seviyede protein alımını yağları vücuttan atmamızı sağlar.
Vejetaryenler ise et yerine, tofu, buğday, kinoa tüketebilirler.
Okuyun Protein İçeren Yiyecekler

Saf Protein 10. Gün Menüsü

Sabah
3 yumurta beyazını çırpın. Yağsız teflon tavada pişirin.
Üzerine bir kaşık lor peyniri serpiştirin.

Öğle
120 gram bonfile

Akşam
120 gram bonfile

En Sağlıklı Nasıl Pişirilir?

Salata kilo aldırmayan en masum yiyeceklerden biridir. Yalnız salataya çeşitli soslar, tuz eklediğimiz de artık bir kalori bombası haline gelir. Zeytinyağlı pişirirken şeker eklemek de kalori oranını yükseltir. Şeker ve tuzu mümkün olduğu kadar sofranızdan uzak tutun. Besinlerin gerçek tadını aldığınızda ise artık şeker ve tuzu hiç istemeyeceksiniz. Yiyecekleri yağda pişirmek yerine buharda ya da fırında pişirmek daha sağlıklıdır.

Devamı → Kilo Koruma Yolları

 →  Tüm yazıları için Şeyda Coşkun sayfasını takip edin...