Taylan Kümeli'den Diyet Ramazan Menüleri

- 17:50
Ramazanda en çok kilo almaktan korkarım. Ramazan kiloları genelde ağır yemekler ve tatlılar sonucu oluştuğundan verilmesi daha zor kilolardır. Biraz dikkat ederek kilo kontrolü yapmaya her zaman çalışırım. Sabah kalktığımda eğer 1 kilodan fazla alırsam o günün iftarını daha hafif geçirmeye çalışırım. Sizlere de önerim her zaman bu yöndedir.

Ramazanda diyet yapmak yerine bulunduğunuz kiloyu koruma yoluna gitmek daha akıllıca olacaktır. Bugün ben de sizlere kilo kontrolü yapabileceğiniz hatta biraz daha dikkat ederek kilo verebileceğiniz Diyetisyen Taylan Kümeli'nin sahur ve iftar için hazırladığı Ramazan Diyet Menülerini sizlerle paylaşacağım.

Taylan Kümeli Ramazan Diyeti

SAHUR DİYET MENÜLER
Kahvaltı yapar gibi sıkı bir kahvaltı yapın. Kahvaltı menünüzü aşağıdaki seçeneklere bakara kendi diyet listesini hazırlayabilirsiniz.
  1. Kepeksiz iki dilim ekmeğin içine iki ince dilim kaşar koyarak tost yapın. Yanına 1 bardak ayran için.
  2. 1 bardak diyet süt, yanında domates, salatalık, maydanoz. Yatmaya yakın 1 muz, 2 incir kurusu, 2 kayısı kurusu seçeneklerinden birini seçin.
  3. İstediğiniz ve doyana kadar 1 yemek kaşığı sıvı yağa hazırlanmış salata tüketin. yanında 1 dillim ekmek ve 200 gram diyet yoğurt yiyin.
  4. Kahvaltı hazırlamaya üşendiğiniz zamanlar iftardan kalak pilav veya makarnayı değerlendirebilirsiniz. 6 yemek kaşığı pilav veya makarna yanında 200 gram yoğurt ile tüketin. (öneri seviyesi:az)
  5. Kişi başı 1 yumurtadan menemen yada ıspanaklı biberli omlet hazırlayın
OKUYUNRamazanda Alkali Beslenme
İFTAR DİYET MENÜLER

Diyetisyen Taylan Kümeli "İftarda orucunuzu 1 bardak su ile açın. Yanında 1 tane hurma da yenilebilir. İftarda en fazla çeyrek dilim pide yeme hakkınız var. Yanında iftariyelik olarak 1 kibrit kutusu peynir, 1-2 adet zeytin yiyebilirsiniz. Sonra 1 kase çorba tüketin. Dışarıda yiyorsanız porsiyonları küçültebilirsiniz."
İftar yemeğini yavaş yememiz gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar yavaş yerseniz o kadar hızlı doyduğunuzu fark edeceksiniz. Çorbadan ana yemeğe geçebilirsiniz.
ramazanda diyet

Ana Yemek Seçenekleri
  1. Hafta-1: Etli yada etsiz sebze yemekleri yanında 200 gram yoğurt
  2. Hafta-2-3-4: Bu haftaların ilk 2 günü sebze yemeği daha sonra ki 3 günü ise 100 gram ızgara balık, et tavuk, köfte yiyin. Yanında ise ev yapımı meyve suları veya 200 gram yoğurt yiyebilirsiniz.
  3. Barbunya, yeşil mercimek, kuru fasulye nohut gibi yemekleri 8 yemek kaşığı kadar tüketn. Yanında 100 gram diyet yoğurt tercih edin.
İftardan 2 Saat Sonra
Tatlıyı unutmadık merak etmeyin. 1 adet sütlü tatlı veya yarım paket bisküvi ya da 1 porsiyon meyve ve 1 diyet bisküvi.

Masum Tatlı Seçenekleri
  • 1 kase meyve salatası (ananas, elma, kivi, armut)
  • Diyet sütlü muhallebi
  • Diyet sütlü güllaç
  • 2 top dondurma
  • Diyet sütle yapılmış 1 kase puding
  • Şefin Special Elma Tatlısı
    • 1 orta boy elmanın kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
    • Üzerine tarçın serpin ve fırına atın. Piştikten sonra üzerine ceviz veya fındık serpin.
    • Yanına 1 top diyet dondurma koyarak tüketin. Afiyet olsun...
→ Bir önceki "Ramazanda Susuzluğu Gideren Tarifler" başlıklı yazımızda 'ramazanda su içme, ramazanda beslenme, sağlıklı tarifleri, su giderici tarifler' hakkında bilgiler verildi.