Dondurmanın Faydaları Nelerdir?

- 15:57
Yazın en çok aranan tatlısı, bin bir çeşidiyle göz ve damak zevkimize katkı sağlayan mükemmel besin; dondurma. Sıcak yaz aylarının serinleme aracı da olan dondurma aşırıya kaçmadıktan sonra çok faydalı bir besin maddesi. Dondurmanın faydalarını ve bir çok özelliğini anlatacağız bu yazımızda.
Sütten elde edilen dondurma, yüksek kalsiyum oranıyla diş ve kemik sağlığı açısından oldukça yararlı. Yarım bardak süt vücuda 120 mg kalsiyum sağlayabilirken aynı miktar dondurma 150 mg kalsiyum sağlar. 3 top sağlıklı koşullarda üretilmiş dondurma 1 bardak süte eş değer kalsiyum miktarına sahip. Yetersiz kalsiyum almanın yağ hücrelerinde daha fazla depolanmaya neden olduğu biliniyor. Dolayısıyla dondurma içeriğinde bulunan yüksek kalsiyum oranıyla zayıflamaya da katkı sağlar.

A ve B vitamini açısından oldukça zengin olan dondurma; kalsiyum, manganez fosfor, kalsiyum, potasyum gibi minarellerini de içerir. Ayrıca sütten üretildiği için yüksek protein oranına sahiptir.
dondurma zayıflatırmı
Diğer tatlılara göre düşük bir kalori değerine sahip olan dondurma, serinletici etkisiyle de sıcak yaz günlerinde tercih etmemiz gereken en sağlıklı tatlıdır. Baklava 425 kcal, güllaç 235 kcal kalori içerirken, dondurma çeşidine göre 120 – 200 kcal kalori içerir.

Hamileliğin ilk dönemlerinde kusma ve bulantı gibi rahatsızlıklar yaşayan anne adayları da dondurma tüketebilir. Dondurma bu dönemde yüksek olan minarel kaybını dengeler. İyi bir protein kaynağı olan dondurma anne ve bebeğe gerekli proteini sağlar.
OKUYUN → Ender Saraç Dondurma Diyeti
Dondurma bütün bu faydalı yanlarının yanında, beyindeki keyif noktalarını harekete geçirerek mutluluk hissi veriyor. Hem keyif veren hem de sağlık açısından çok faydalı olan dondurmayı ara öğün seçeceği olarak da tüketebilirsiniz.

Annelerin korktuğu dondurmanın bademcik enfeksiyonuna neden olduğu yönündeki intiba, hiçbir bilimsel dayanak taşımıyor. Dondurma tükettikten sonra ılık su içmek ya da naneli çay içmek boğazı ve mideyi rahatlatacaktır.