Kudret Narı Nedir? Nasıl Yenir?

- 13:25
Hindistan menşeili olan kudret narı, doğanın bize sunduğu mucizevi şifa kaynaklarından biridir. Kudret narının faydaları saymakla birmez. Bu mucizevi bitkinin ülser, gastrit, mide yanması, reflü gibi rahatsızlıklara karşı olağanüstü etkili olduğu biliniyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sistemi hastalıklarında çok etkili olduğu bilinen kudret narı, açık yaraların iyileştirilmesinde de tıp adamlarını şaşkına çeviren etkilere sahip. Kudret narı zeytinyağında eritilerek açık yaraya sürülürse 15 gün içinde yaranın tamamen iyileştiği görülecektir. Dikkat edelim lütfen! Yaranın kapanmasından bahsetmiyorum, yara tamamen iyileşiyor.

Kudret narının olumlu yanlarından biride, bahçenizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bahçenizdeki küçük bir alana bu mucizevi bitkiye yer açın. Böyle bir imkanınız yoksa güvenebileceğiniz bir aktardan da temin edebilirsiniz. Ayrıca kudret narını iki yıl zeytinyağında bekletilmiş biçimiyle satan, yüksek kalitede ürünleri olan bazı firmalar da var. Kalite kontrol firmalarından ve yetkili kuruluşlardan onaylı bu gibi ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kudret narı zeytinyağında bekletilmiş ya da ballı olarak iki şekilde satılmaktadır. İkisini de tercih edebilirsiniz.

Kudret Narının Faydaları

Kudret narını mide yanması, mide ekşimesi, gastrit, mide ülseri, bağırsak tembelliği gibi mide ve bağırsak hastalıklarının ve rahatsızlıklarının hepsinde kullanabilirsiniz.

Ayrıca, kudret narı karaciğeri destekler, hücre yenilenmesini arttırır, rahim yaralarının tedavisinde kullanır, açık yaraların üzerine sürülecek zeytinyağlı lapası inanılmaz etkilere sahiptir.

Son zamanlarda üzerinde en çok araştırma yapılan bitkilerden biri olan kudret narının AIDS virüsünün yayılmasını önlediği görülmüştür. Özellikle mide ve bağırsak kanserlerine karşı etkilidir. Hastalıklarla savaşan immün hücrelerinin üretimin hızlandırarak, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği yüksek “E” vitamini sayesinde hastalıklar karşısında kalkan görevi görür.

Kudret Narı Nasıl Yenir?

İçindeki kırmızı tohumlar alındıktan sonra doğranarak cam kavanoza doldurulur. İçindeki acı suyu süzdükten sonra 100gr. olgunlaşmış kudret narı ince ince doğranır. Zeytinyağını hizasına gelecek kadar doldurun. Yada aynı şekilde bal ekleyin.

Güneşte cam kenarında veya balkonda 1 ayı geçkin bir süre bekletin. Sabah ve akşam yemeklerinden 1 saat önce 1 tatlı kaşığı kadar tüketin. Çekirdeklerini kesinlikle bu karışıma eklemeyin ve tüketmeyin.
kudret narı nedir

Kudret Narı Nasıl Kullanılır?

  • Bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
  • Doğal ürün satan marketlerde macun veya kudret narı suyunu satın alabilirsiniz.
  • Sabah ve akşam yemeği öncesi 1 tatlı kaşığı alınmalıdır.
  • Kapsül olarak da satılan bu mucizeyi günde 2-3 tablet alabilirsiniz.
  • Herhangi bir rahatsızlığınız varsa öncelikle doktora başvurmayı sakın ihmal etmeyin.
Kudret narının yan etkileri arasında sıvı olarak tüketim sonucu ishal ve karın ağrısı görülebiliyor. Hamiller ise kudret narını kullanmamalıdır. Düşük kan şekeri ve hipoglisemi rahatsızlığınız varsa önerilmemektedir.

Kudret Narı hakkında yapılan yorumları hep olumlu yöndedir. Özellikle mide rahatsızlığı olanlar çokolumlu sonuçlar almıştır. İsterseniz siz de bu yazıyı sizler gibi okuyan binlerce kişiye yorum yazarak yardımcı olun. Yada yazılan kudret narı yorumlarını okuyun.