Ramazan Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

- 01:24
Ramazanın bitmesine kısa bir süre kaldı. Bu kısa süreyi daha rahat geçirmek için aşağıdaki ramazanda beslenme önerilerini uygulayın.
Beslenme düzenimizin değiştiği, günde yaklaşık 18 saat boyunca aç ve susuz kaldığımız ramazan ayında, sahur ve iftar sofralarından eksik etmememiz gereken, bazı besin maddeleri var. Ramazan süresince sürekli tüketmemiz gereken bu besin maddeleri sayesinde bu 18 saati daha rahat geçirebiliriz.
Nispeten daha rahat bir ramazan geçirmeniz için sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerden bazılarını aşağıda belirttik.

Ramazan sofrasının vazgeçilmezi kesinlikle yoğurt olmalıdır.
Yazın sık görülen ishalden, hazımsızlık, gaz birikimi gibi hallerden sindirim sisteminizi korumanıza yardım eder. Yoğurt tüketiminizi özellikler probiyotik yoğurtlarla yapmanızı öneriyoruz.

Sofranızın vazgeçilmezlerinden biri de yüksek lif içerikli, potasyum ve vitamin kaynağı mevsim meyveleri olmalıdır.
Özellikle iftar ve sahur arasında mevsim meyvelerinden bolca tüketin. Yeteri miktarda tükettiğiniz besin maddeleri bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek uzun günlerde hasta olmanızı önleyecektir. İftar ve sahurda 3 – 4 tane taze kayısı tüketmeye dikkat edin. Kayısı gaz ve hazımsızlık gibi problemlerinizi çözecektir.
ramazan diyeti sağlıklı beslenme

Kabak, taze fasulye, salatalık gibi su oranı yüksek sebzeleri tüketmeye çalışın.
Bu sebzeler sindirimi destekleyerek yüksek su oranlarıyla gün içinde aşırı susuzluk çekmenizi engeller. Salatalık ve kabağı cacıklarda kullanarak sebze yoğurt ve suyun mükemmel birleşimini kullanırsanız faydasını çokça göreceksiniz.

Başta semizotu gibi yeşillikleri bolca tüketin. 
Salatalarınızda kullanabileceğiniz bu yeşillikler bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, vücut enerjinizi koruyacak ve uzun ramazan günlerinde sizi hastalıklara karşı koruyacaktır.

İftar yemeklerinde sık sık yapılan pilavı, pirinç veya klasik bulgur yerine karabuğday kullanarak yapın. Hazımsızlık sorunu çekenler için çok rahatlatıcı olacaktır. Karabuğdayın glüten içermediğini de hatırlatalım.
→ Bir önceki "12 Ayın Sultanı Hurma" başlıklı yazımızda 'hurma, faydaları, kaç kalori, kilo verdirir mi, hurmanın yararları' hakkında bilgiler verildi.