Yulaf Ezmesi Tarifleri ile Zayıflama

- 22:00
Sağlıklı beslenmek için öncelikle tuzlu,yağlı ve şekerli yiyeceklerden vazgeçmeliyiz. Onların yerine daha besleyici ve lifli besinler tüketmek gerekir. Lif özellikle kuru baklagillerde, meyvelerde, sebzelerde ve tahıllarda vardır. Tahıllar arasında en fazla lifi ise yulafta bulabilirsiniz. Yulafın çok fazla protein ve karbonhidratı az içermesi onu diğer tahıllardan ayırmaktadır.
Yulaf ile zayıflamak isteyenlerin en çok kullandığı tarifleri ve detaylı bilgileri okuyun.

Yulafın Kaç Kalori ve Besin Değerleri

100 gram yulaf yediğinizde 385 kalori alırsınız. Oldukça kalorisi yüksek bir tahıldır. Bu nedenle yerken dikkat etmeniz gerekecektir. Fazla tüketildiğinde zayıflama yerine kilo alımıyla karşılaşabilirsiniz. Zayıflatan yulaf ezmesi tarifleri ile zayıflamaya başlayacaksınız.
Demir, potasyum, kalsiyum, sodyum. yağ, protein ve karbonhidrat içeriği sayesinde uzun süre tok tutan bir besin kaynağıdır.

Yulaf İle Zayıflama

Yulaf diğer tahıllara göre daha fazla lif ve posa içeriyor. Bu özellikteki besinler daha uzun süre tok tutuyor. Yapılan araştırmalar 8 hafta boyunca yulaf tüketenlerin tüketmeyenlere göre bel çevresinde incelmeler, kan şekerini dengelediğini böylece tatlı isteğinin de yulaf ile daha az hissedildiğini gösteriyor. Yulaf tek başına zayıflatan bir besin değildir. Diyet yaparken arada kahvaltılarda, ara öğünlerde rahatça tüketeceğimiz sağlıklı bir besindir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi yaşayacağınızdan abur cubur isteği de oluşmayacaktır. Zayıflamak isteyenler için çok faydalı bir besindir.
diyet tarifleri

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?

Yulaf içeriğinde bulunan betaglukanı suda çözünen bir liftir. Bu etken maddenin daha fazla fayda sağlaması için yulaf ezmesini bol su ile tüketilmesi gerekmektedir. Yulaflı bisküviler, gevrekler tüketildiğinde de bol su içilmesi gerekir. Su ile birleşince daha faydalı bir besin haline gelir.

Yulaf Ezmesi Tarifleri

Yulaf ile zayıflamak isteyenlerin en çok kullandığı yöntemlerden biri de sabahları yulaf gevreği sütü içine atarak tüketilmesidir. Eğer ara öğün de tüketmek isterseniz bu defa süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz. Genel de benim ölçüm 1 kase yoğurt veya süte 1 yemek kaşığı yulaf oluyor. İsteğe göre çok fazla abartmadan jel kıvamda tüketmeniz önerilmektedir.
OKUYUN →  MUZLU YULAFLI SMOOTHİE TARİFİ
Kilo Verdiren Yulaflı Bisküvi Tarifi
Malzemeler: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yemek kaşığı buğday kepeği, yarım bardak su.
Hazırlanışı: yulaf ezmesi ve buğday kepeğini blenderdan geçirin Üzerine su ekleyerek hamur haline getirin. Yoğurun. Bardak yardımıyla yuvarlak şekiller verin. Tepsiyi yağlayın 190 dereceye ayarlayın. 45 dakika pişirin. Bu genel ölçüdür. İsteğe göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz.

Sizinde önermek istediğiniz yulaf tarifleri varsa aşağıdaki yorum kutusuna ekleyerek bizler gibi diyet yapanlara yardımcı olabilirsiniz.
→ Bir önceki "Elma kilo yapar mı? Kaç kaloridir?" başlıklı yazımızda 'elmanın faydaları, zayıflatır mı, kilo yapar mı, elma kaç kalori' hakkında bilgiler verildi.