Kilo Almak İstiyorum

- 23:55
Kilo vermek isteyenlerin olduğu gibi bazı okuyucularım da kilo almak istiyor. Kilo almak iştah kelimesiyle yakından ilgilidir. İştah yenilen yiyeceklere duyulan histir. Eğer yemek yemeye aşıksanız deyim yerindeyse iştahınız yerindeyse kilo almaya daha müsait olursunuz. Ama iştahınız yerinde değilse bu sefer ne yerseniz yiyin, çok fazla yaramadığını düşünürsünüz. Kilo almak istiyorum diyorsanız iştahınızı arttıran yöntemleri öğrenmelisiniz.
Fazla kilo alanların (benim gibi) en çok düştüğü hata ise iştahı kontrol edememektir. İster kilo almak, ister kilo vermek isteyin her iki durum da İştahın olması sağlıklı beslenme için gereklidir. 5-10 kilo eksiğiniz varsa bu tarifler ve besinlerle ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.

İştahınız Neden Olmaz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iştah yemek yeme isteğidir. Yenilen yiyeceklere duyulan histir. Bu nedenle yemekleriniz istediğiniz ölçüde, sunumda, lezzette olursanız iştahınız artacaktır. Dışarı da yemek yediğiniz de iştahınızın daha açık olduğunu fark edersiniz. Bunun nedeni yanınızdaki bir kişi, bulunduğunuz ortam veya yediğiniz yiyeceğin lezzeti olabilir. Birazda psikolojik bir olaydır. Sevdiğiniz yiyecekler iştahınızı arttırır.
kilo alma önerileri

Kilo Almak İçin İştah Açıcı Tarifler

Kilo almak istiyorsanız şimdi vereceğim tarifler çok işinize yarayacaktır. Belirtilen ölçülere dikkat etmenizi öneririm. Kilo almaya başladıktan bir süre sonra tarifleri yapmayı bırakın. Bu sefer aldığımız fazla kiloyu vermeye çalışırsınız.
  • Yemeklerden önce 1 bardak papatya çayı iştahınızı açacaktır. Papatya çayı aynı zamanda sindirim sorunlarınıza da iyi gelir. Günde 1-2 bardak tüketin.
  • Her yemekten önce kereviz suyu içilmesi önerilmektedir. Kereviz böbrek taşına, strese iyi gelen bir bitkidir. Kilo almak istiyorum diyenler için önerilmektedir.
  • 1 havucu parçalara ayırdıktan sonra 15 dakika kaynatın. 1 bardak yemekten önce tüketin. İştahsızlık için iyi bir çözüm olacaktır.
  • Yemeklerinizde maydanoz, dereotu, karabiber, biberiyeyi ayrı olarak tüketin.
  • İştahsızlığa iyi gelen bir başka yiyecek yaban mersinidir. Havuçta olduğu gibi kaynatarak için.

İştah Açıcı Besinler

Havuç, enginar, kayısı, rezene, ardıç tohumu, ceviz, badem, greyfurt, domates, sarımsak, turp ada çayı, kişniş, kakule besinler iştah açıcıdır, kilo aldırır.

1 çay kaşığı havuç tohumu 1 çay bardağı kaynatılan suyun içine atın. Kısık ateşte kaynatın (1-2 dakika). 10 dakika demlenmesini bekleyin. 3 öğün tok için.

Kantaron bitkisi de kilo almak için ideal bir besindir. 10 gr. kantaron bitkisini 1 bardak sıcak suda 10 dakika bekletin. 3 öğün yemeklerden önce için.

Evde Kilo Alma Önerileri

Yukarıda belirttiğim gibi kilo almak isteyenlerin iştahsız olmasının bir nedenine psikolojiktir. Kilo aldıran besinlerin ve tariflerin yanı sıra hayat tarzınızdaki bazı değişiklikler size kilo almaya yardımcı olacaktır.
Vücudumuz gün boyu bir çok etkene maruz kalmakta ve yıpranmaktadır. Kendini yenileyebilmesi için en az 7-8 saat uykuya ihtiyacı vardır. Düzenli bir uyku kilo almanıza yardımcı olacaktır.
Kilo almak için iştahımızın yerinde olması için düzenli ve dengeli beslenmek gerekir. Beslenmenin yanı sıra düzenli egzersizde kilo almak istiyorum diyenlere yardımcı olacaktır.
Kalabalık yemeklerde daha fazla yeriz. Böyle ortamlar oluşturarak iştahımızı arttırmalı ve alınan günlük alınan kalori değerlerini arttırmalısınız.
Yemeklerden önce tatlıdan kaçının. Tatlı 'ben doydum' sinyalini beyne daha hızlı ulaştırır. Bu da daha fazla yemek yemenizi engeller.

Kilo almak istiyorum diyenler için hazırladığımız yazımızdaki tarifleri 1 ay boyunca uygulayın. İştahınızın artmasıyla kilo almaya başlayacaksınız. Bu sürede doğru beslenmeyi de ihmal etmeyin. Tarifleri yemekten önce tüketmenizi öneririm.
→ Bir önceki "Terlemeye ve Ter Kokusuna Doğal Yöntemler" başlıklı yazımızda 'terleme, ter kokusu, terlemeye ve ter kokusuna karşı önlemler' hakkında bilgiler verildi.