Patlamış Mısır Kaç Kalori?

- 22:35
Film keyiflerine ayrı bir tat katan, akşamları ev oturmalarında sohbete eşlik eden çocukların yemekten bıkmadığı patlamış mısırın kalorisinden bahsedeceğiz bugün.
Patlamış mısır (popcorn) kaç kaloridir, içeriğinde neler vardır, patlamış mısırın faydaları ve zararları konusunda sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Patlamış Mısırın Kalorisi Kaçtır?

Bol miktarda yağ ve tuz barındıran patlamış mısır her 100 gram için 410 Kcal kalori barındırmaktadır. Yağsız ve tuzsuz yapılırsa bu değer 350 kaloriye kadar düşmektedir. 200 gramında 140 gram karbonhidrat barındırarak adeta bir karbonhidrat bombası niteliğini taşır. Aynı ağırlıkta patlamış mısır 10 gram yağ barındırıyor. 20 gram lif, 12 mg sodyum ve 1 gram potasyum içeriği var. Patlamış mısırda kolesterol ve C vitamini bulunmamaktadır. A vitamini, kalsiyum ve demir içeriğinde vardır.

100 gram Patlamış Mısır 410 (Kcal) kaloridir.

Uzmanlar Tuz ve Yağ kullanımını Önermiyor!

50 gr orta porsiyon bir patlamış mısır 180 kaloridir ve ara öğünlerde bazı günler tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken ise yağsız ve tuzsuz yapılmasıdır. Uzmanlar yağ ve tuz içeriği fazla olan yiyeceklerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıyor.
popcorn kalori

Patlamış Mısırın Faydaları

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar patlamış mısırın kansere iyi geldiğini öne sürmektedir. İçeriğinde bulunan antioksidan maddeler bağışıklığı güçlendiriyor. Bu açıdan yararlı olan patlamış mısır çok yüksek enerji verici bir besindir. Bağışıklık sistemimizi koruyan patlamış mısır tüketimi eğer yağsız ve tuzsuz yapılırsa çok çok faydalı hale gelir.

Patlamış Mısırın Zararları

Patlamış mısırın zararları, patlamış mısırın kendisinden değil, katılan yağ ve tuzlardan geliyor. Bu nedenle aşırı enerji veren patlamış mısırın kilo aldırmak gibi bir ihtimali var. Bol miktarda tüketilen patlamış mısırla birlikte içilen asitli içecekler de keyifli bir film izlerken vücudumuza zarar vermemiz anlamına geliyor.

Sonuç olarak patlamış mısır kalorisi yüksek bir besindir. Tüketirken aşırıya kaçınılmaması gerekir. Aşırı tüketilmesi kilo almaya neden olacağı unutulmamalıdır. Bitkisel yağ kullanarak çok az yağda evde patlatılması sağlık açısından daha uygundur.
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...