Yumurta Kaç Kalori? Sarısı Kilo Aldırır mı?

- 20:11
Oldukça yüksek bir protein değerine sahip olan 50 gram yumurta da; 150 kalori bulunur. Protein ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan yumurta sofralarımızın vazgeçilmez demirbaş besinleri arasındadır. Diyet yapın veya yapmayın her sabah kolesterol hastası olmamak şartı ile 1-2 adet haşlanmış yumurta tüketmeniz protein ihtiyacınızın fazlasıyla karşılanması açısından önemlidir.
yumurtanın kalori değeri
Kilo vermek isteyenler, zayıflamak için diyetler deneyenlerin diyet sürecinde kalsiyum ve protein kaybını engellemek için mutlaka yumurta tüketmeleri gerekir. Yumurta kaç kalori, kilo aldırır mı? yazımızı okumaya devam edin.

Yumurta Kilo Aldırır mı?

Kolesterol hastalarının uzak durması gereken yumurta fazla miktarda alındığında tüm besinler gibi kilo aldırabilir. Çünkü yumurtanın içinde 211 mg kolesterol ve 5.2 gram yağ bulunmaktadır. 0.60 gram karbonhidrat barındıran yumurta diyet yapan kilolu insanlar için fazla alınmamak koşulu ile protein ve kalsiyum desteği sağlar.

Kolesterol Hastaları Yumurta Tüketmemeli!

Kolesterol hastalarının yumurtayı daha az tüketmeme gerekir. Çünkü yumurta içinde fazla miktarda yağ mevcuttur. Ayrıca demir-çinko-folik asit ve fosforca zengin olan yumurta kolesterol hastaları için kolesterol yükseltici özelliğe sahiptir. Elbette bir kolesterol hastası ömür boyu protein deposu yumurtadan uzak kalmamalıdır. Haftada 1-2 haşlanmış yumurta tüketilebilir.

1 Yumurta 150 Kaloridir.

Yumurtanın Sarısı Kaç Kaloridir?

Orta boy bir yumurta 150 kaloridir. Sağlıklı bireylerin kahvaltıda bir tane tüketmesi önerilmektedir. Yumurtanın sarısı ise kolesterol açıcından yüksektir. Bu nedenle beyazı ile beraber tüketilmesi önerilmektedir. Yumurtanın sarısı 70 kaloridir.
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...