1 Tane Mandalina Kaç Kalori?

- 22:05
A ve C deposu olan mandalina folik asit, lif ve potasyum deposudur. Sonbahar aylarında tüketmek bizi hastalıklardan korur. Mandalina kaç kalori, kilo aldırır mı, diyette yenir mi sorularınızı cevaplayalım.
Kaç Kalori  > Mandalina Kaç Kalori?

BESİN DEĞERİ
1 tane mandalina  (100 gr.)
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 1 gr
Yağ : 0 gr
Potasyum:  205 mg
Diyet Lifi: 2 gr
Kalsiyum: 33 mg
A vitamini: 60 mg
C vitamini: 33 mg
Kolesterol: 0 mg
50
KALORİ

kaç kalori

Mandalina özellikle kış aylarında sağlık deposudur. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulundurur. Bağışıklığı güçlendirir, soğuk algınlığı, grip, nezle hastalıklarına iyi gelmektedir. 1 tane mandalina yerseniz 50 kalori alırsınız. 1 porsiyon tüketmek isterseniz 1 porsiyonda 3 mandalina bulunur. 1 porsiyon mandalina 150 kaloridir.

Mandalina kilo aldıran bir meyve değildir. Diyette ara öğün olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Kolay sindirilir. Yine de 1 porsiyon mandalinadan fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Mandalinanın içeriği ve besin değerlerine yukarıdaki tablodan öğrenebilirsiniz. Özellikle havaların soğuduğu bu zamanlarda tüketimine ağırlık verilmesi gerekir.

Bir çok insanın mücadele ettiği kolesterol hastalığına karşı iyi gelir. Uyku sorunu çekiyorsanız yatmadan önce 1-2 mandalina tüketin.  Daha rahat uyursunuz. Egzersiz sonrası C vitamini almak kasları daha dirençli yapacaktır.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...