21 Günde 10 Kilo Verme Diyet Listesi

- 23:30
Diyet yaptıktan sonra verdiğiniz kiloları geri almamak için diyetinizi 21 gün boyunca devam ettirin. 21 gün boyunca yapılan davranış artık alışkanlık haline geliyor. Yapılan araştırmalarda bu fikri destekliyor. 3 haftalık diyetler kilo verme de daha etkili. Dr. Ömer Coşkun'un hazırladığı 21 günde 10 kilo verme diyeti ile ideal kiloya ulaşın.
10 kilo verdiren diyete sabahları sirkeli su ile güne başlıyoruz. Sirke de içilir mi demeyin. Sağlıklı olmak için ve kilo vermek için çok etkilidir. 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı sirke atın ve için. Elma sirkesini tercih edebilirsiniz. 15 dakika sonra ana öğün olarak kahvaltı var.

Kahvaltıyı meyve veya sebze suları eşliğinde yapıyoruz. İçine çörek otu atın. Çörek otu zayıflamaya yardımcı olur. Domates, salatalık, peynir ve ekmek ise diğer alacağınız besinler.

Kahvaltıdan 1 saat sonra ara öğün yapıyoruz. Ara öğünde akşam yatmadan önce demlenen ebegümeci çayını içiyoruz. Alternatif olarak yeşil çay içebilirsiniz. İçine içmeden önce 2-3 karanfil ve 1 çubuk tarçın atın. Bu karışım yağların dışarı atılması için çok etkilidir.

2. ara öğünü ise kahvaltıdan 2 saat sonra yapın. 1 tatlı kaşığı ruşeym atın ağzınıza. 1 elma ve 1 bardak süt veya 1 bardak ayran veya 1 kase yoğurt tüketin.

kilo verdiren diyet
21 günde 10 kilo verme diyet
21 gün 10 kilo verme diyeti öğle ana öğününü ara öğünden 2 saat sonra yapın. yarım fincan funda suyu için. Sebzeli tavuk eti yemeği veya sebze yemeği veya 100 gram tavuk haşlama. Porsiyonlar yarım olmalıdır.

Öğle yemeğinden 2 saat ara öğünde ise 1 meyve yanında 1 çay bardağı süt için.

10 kilo vermek isteyenler diyet listesinin akşam öğünü ise şöyle; funda suyu ( yarım kahve fincanı), ton balıklı salata, 100 gram tavuk veya balık, yarım porsiyon sebze yemeği, ebe gümeci çayı.

DİYET LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN...

Yatmadan 1 saat önce 1 kase yoğurt veya 1 meyve veya 1 bardak süt için.

Yasaklar listesi ise bir hayli kalabalık: Kahve, siyah çay, kırmızı et, pirinç, makarna, tuz, şeker, un, beyaz ekmek, hazır meyve suları, kola ve asitli içecekler.

Serbest yiyecekler: Her türlü bitki çayları, yumurta, bulgur, kuru bakliyat. Ani acıkmalar abur cubura yönelmenize neden olur. Buna engel olmak için ara öğünleri kesinlikle atlamayın. Tatlı krizlerinizi böylece atlatabilirsiniz.
2 Haftada 5 Kilo Verme
Dr. Ömer Coşkun'un hazırladığı 21 günde 10 kilo verdiren diyet listesi (dolunay diyeti) ile sağlıklı kilo vermeye başlayın. Metabolizmanızı hızlandırarak daha fazla kilo vermek için sabah ve akşam yürüyüşleri yapılabilir. Evde yapacağınız egzersizler de çok faydalı olacaktır.
→ Bir önceki "Sağlıklı Beslenme Nedir?" başlıklı yazımızda 'dengeli beslenme, sağlıklı yaşam, doğru diyet, yeterli beslenme' hakkında bilgiler verildi.