Ara Öğün İçin Tarçınlı Beyaz İçecek

- 19:32
Tarçınlı Beyaz İçecek hazırlarken tarçın ve süt kullanacağız. Tarçının kendine has bir kokusu vardır. Tatlı baharat tadıyla  bir çok yemekte kullanılır. Antioksidan olmasıyla bağışıklı güçlendirir. Kalsiyum içeriyle kemiklere çok iyi gelmektedir.

Diyet ile beraber yapılan spordan sonra tüketilirse kasları rahatlatır.  Tatlı krizlerinden uzak durmak için de tarçın tüketebilirsiniz. Kan şekerini kontrol altında tutar.

Tarçınlı Beyaz İçeceği hazırlarken bir de laktozsuz süt kullanacağız. Laktozsuz sütün sindirimi daha kolaydır. Midede gaz ve şişkinlik yapmaz. Bazı kişilerde laktoz alerjisi olabilir. Böyle kişilerde normal süt sindirim sorunlarına yol açabilir.

Protein ve kalori bakımında normal süt ile pek bir farkı yoktur. Diyet detoks yapanlar kişilere laktozsuz süt tavsiye edilmektedir.

Tarçınlı Beyaz İçecek ara öğünlerinizde, spordan sonra, uyumadan önce içebilirsiniz. Ara öğünlerde içilirse sindirim sistemini rahatlatır. Spordan sonra içilirse gerginleşen kasları rahatlatır. Uymadan önce içilirse daha rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

Malzemeler
      • Yarım su bardağı su
      • Yarım su bardağından daha az laktozsuz süt
      • 1 çay kaşığı süt tozu
      • 1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırın. Çok sıcak içmek yerine biraz ılımasını bekleyerek içmek daha sağlıklıdır.

Ara öğünlerde yanın 2-3 diyet bisküvi veya grisini veya tahıllı bisküvi tüketirseniz uzun süre acıkmanızı engelleyecektir. Canınız çok sık tatlı çekiyorsa tarçınlı beyaz içecek tatlı isteğinizi azaltacaktır.