Kadınlarda Görülen 7 Kanser Belirtisi

- 15:55
Vücudumuz farklı zamanlarda belli uyarılar vererek rahatsızlıkları önceden bize bildirir. Bu belirtilere dikkat etmek daha sonra yakalanması muhtemel hastalıklara karşı önlem alınması konusunda çok önemlidir. Kansere yakalanma riski erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da yüksektir. Kimi zaman önemsemediğimiz bu belirtilere karşı alacağınız önlemler olası hastalıkları engelleyecektir.

Kanserin Belirtileri

Ani Kilo Kayıpları

Kilo kayıpları diyet yapanlar için sevindirici bir haber olsa da nedensiz kilo kayıpları kanserin habercisi olabilir. Beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda ani kilo kayıpları görülebilir. Tiroit hastalığının da habercisi nedensiz kilo kayıpları olabilmektedir.

Kanama Görülmesi

Adet zamanı dışında görülen kanamalar hastalık habercisi olabilir. Rahim kanserinin ön belirtisi olan bu durumlar karşılaşılması durumunda acilen bir jinekolog doktoruna muayene olunması gerekir.

Cilt Yüzeyindeki Değişiklikler

Dış görünüşteki değişiklik bir çok hastalığın habercisidir. Deri üzerindeki olan ani kanamalar mutlaka kontrol ettirilmelidir.
kanserin belirtileri

Hazımsızlık Oluşması

Mide yada yemek borusu kanserinin ilk belirtileri arasında uzun süren hazımsızlık görülür. Beslenme sürecine dikkat edilmeli ve hazımsızlık, mide yanması şikayetlerinin uzun sürmesi durumunda bir doktora başvurmanız gerekebilir. Yutmada zorlanma şikayeti akciğer kanseri belirtisi arasındadır.

Aşırı Ateş Şikayeti

Kan kanserine yakalanan kişilerde aşırı ateş görülmektedir. Her hangi bir rahatsızlığınız yoksa ve vücut ateşiniz yüksekse önlemini almanız iyi olacaktır.
kanserin belirtileri

Süregelen Öksürük

Soğuk algınlığı, ilaçların yan etkisi, alerji gibi hastalılardan dolayı öksürüğe yakalanmış olabilirsiniz. 1 ay gibi uzun süre öksürük şikayetiniz varsa bir doktor kontrolünden geçme zamanınız gelmiştir.

Çok Yorgunum
Bir çok kişinin şikayeti olan yorgunluk kanserin belirtilerinden biridir. Lösemi, kolon ve mide kanserinin ön belirtisi yorgunluktur.