Beyaz Tenli Olanların Makyaj Sırrı

- 17:28
Beyaz tenli olanların makyaj yapması bir hayli zordur. Çünkü en ufak bir sorun beyaz ten üzerinde daha fazla belli olur. Beyaz ten üzerine makyaj yapmak bir o kadar da zevklidir. Kullandığınız doğru makyaj malzemeleri bambaşka biri olmanızı sağlar. Peki beyaz tene sahip olanlar nasıl makyaş yapmalıdır?
Far Tercihi

Beyaz tenli bayanların düştüğü en büyük hatalardan biri göze parlak renklerin kullanılmasıdır. Göz renginize göre uygun farı seçmek gerekir. Beyaz tenlilerin pastel renklerden kaçınması hafif bir renk kullanması daha güzel gösterecektir. Koyu tenli kişiler ise pastel renklere yönelmesi daha uygun olacaktır. Beyaz tenli olarak parlak renklerden kaçının nötr renklere yönelin.
makyaj yapmak

Eyeliner Nasıl Olmalıdır?

Beyaz tenli yabancı ünlülere bakıldığında kahverengi eyelinera daha fazla yöneldiklerini görürsünüz. Beyaz tene en uygun renk kahverengi eyeliner diyebiliriz. Kahverengiden sıkıldıysanız gri rengi tercih edebilirsiniz. Siyah eyeliner ise gözün iç kısımlarına uygulanması gözleri daha da ortaya çıkaracaktır.

Rimel Seçimi

Rimel kullanımı kişinin zevkine göre değişebilir. Beyaz tenli kişilere koyu renkler daha çok yakışmaktadır. Pastel renkler kullanacaksanız istediğiniz rengin en koyusunu tercih edin. Açık renkler gözleri geri planda bırakacaktır.

Allık Nasıl Seçilir?

Seçiminiz hafif bronz allıktan yana olmalıdır. Elmacık kemiklerin altına, burun ve çenenize çok hafif sürerek kullanabilirsiniz. geri kalan kısıma ise kırmızı veya pembe allık güzel olacaktır. Çok fazla sürmemeye dikkat edilmelidir.

Fondöten Tercihi

Kullandığınız ürünün cildiniz ile uyumlu olmasına dikkat edin. Açık renk kullanmanızı yüzünüzü daha iyi gösterecektir. Porselen renkler beyaz tenlerle uyumludur.

Ruj Kullanımı

Açık renk bir parlatıcı veya ruj dudaklarınızda iyi duracaktır. Koyu renkli rujları kesinlikle kullanmayın. Bu sizi güzel göstermeyecektir. Dudak kalemi, açık renkli rujlar gibi makyaj ürünlerini kullanabilirsiniz.