Sağlıklı Bireyler İçin Spor Ayakkabı Üretimi Yapan Ayakkabı Firmaları

- 14:52

Spor ayakkabı seçimlerinde rahatlık, fiyat ve moda etkenleri seçimleri etkilemektedir. Herkes iyi görünümlü bir ayakkabı ister ama asıl önemli olan konu yaralanmalardan korunmak ve ayaklarımızın sağlığıdır. Spor ayakkabıların çoğunluğu gerilme ve burkulma gibi etkenlerden ayakları korumak için yapılmaktadır. Spor ayakkabı seçimlerinde marka ve firma oldukça önemlidir.

Superga

Superga İtalya’da 1911 senesinde Walter Marting tarafından ilk olarak lastik tabanı olan ürünler üretmeye başlamıştır. 1970 senelerinde teknik özelliklerine detay vermiş ve kısa zamanda popülaritesini arttırarak yıllar içinde şu anki mevcut koleksiyonlarını yakalamıştır. Superganın ayakkabıları klasik modelleri ve zamansız olan stili ile göz doldurur. Koleksiyonlarını her sezon farklı desenler, baskılar, kumaşlar ve renkler ile genişleten marka özellikle de sokak stillerinin vazgeçilmez olan tamamlayıcısıdır. Superga birçok bayan ve erkeğin gardıroplarında başrol oynar.
Toms

Markanın kurucusu olan Blake Mycoskie seyahatlerinde bir tanesinde Arjantin’e gitmiştir. Bu seyahatinden ilham alarak 2006 senesinde markayı kurmuştur. Koton ve kanvas materyaller kullanarak spor ayakkabıyı çok farklı ve yeniden yorumlayarak TOMS markasını yaratmıştır. Yaz aylarının en rahat ayakkabıları içinde yer alır.

Vans

Kökeni Kaliforyina’ya dayanan markanın kurucusu Paul Van Doren ve üç ortağıdır. Markanın klasik ayakkabıları içinde Authentic serisinin ikonik tasarımı #44 Deck isimli model herkes tarafında bilinir ve sıklıklar kullanılır.

Scholl

1906 senesinde Dr. Scholl Mathias tarafından ayak sağlıkları ve bakımı desteklemek amaçlı kurulmuş olan bir markadır. 100 seneyi aşkın zamandır devam eden çalışmaları ile ayak sağlığı ve ayakkabı konusunda liderliğini korumaktadır. Özellikle de moda severlerin ve şıklığından vazgeçmeyen kişilerin markasıdır.

New Balance

Markanın öyküsü 20. Yüzyıl başlangıcında Boston Massachusetts'te 33 yaşında ve İngiliz göçmeni olan William J. Riley tarafından başlamıştır. Kendi var olan ayak problemleri gibi sorunlar yaşayan kişilere yardım etmek maksadı ile kemer kısımlarına destek koyarak ve spor ayakkabıların ayaklara olan uygunluğunu üst seviyeye çıkarmak amacıyla ısmarlama spor ayakkabı üretmeye başlaması ile başlamıştır. New Balanca ayakkabı piyasasında oldukça önemli yeri olan bir marka olmayı başarmıştır.