Nane Neye İyi Gelir? Zayıflatır mı?

- 23:37
Nane hem kokusu, hem tadı, hem de verdiği ferahlığı ile günlük yaşamda sıkça kullandığımız bitkilerden biridir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan bu hoş bitki nemli yerleri sevmektedir ve 25'ten fazla türü bulunmaktadır.
Nane kuru ve yaş olarak tüketilebilen, genellikle de yaprakları kurutularak uzun süre muhafaza edilebilen bir bitki olmakla birlikte uçucu yağı da bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilmektedir. Peki dünyanın her yerinde yetişebilen nane neye iyi gelir? Gelin hep birlikte nanenin faydalarını inceleyelim;
nane zayıflatır mı?
  • Nane hoş kokusu sayesinde iştah açıcı etkiye sahiptir ve yemeklerden daha fazla lezzet almayı sağlar.
  • Nanenin limonla yapılan ve birçok rahatsızlığa karşı faydalı olan çayını hepimiz biliriz. Nane limon çayı mide bulantılarından gaz problemine, uykusuzluk sorunundan soğuk algınlığına karşı birçok hastalığa karşı faydalıdır.
  • Nane çayı balgamlı ya da kanlı kusmaları önler.
  • Hazımsızlık ve kabızlık gibi şikayetlerin giderilmesinde etki sağlar.
  • Nane yağının ağrı kesici özelliği vardır ve ağrıyan bölgeye suyla karıştırılarak masaj uygulandığında fayda sağlar.
  • Nane yapraklarını çiğnemek ağızda hoş bir koku yaratır ve nefes tazeler.
  • Nane içerdiği A ve C vitaminleri, manganez ve demir gibi daha birçok etkili madde sayesinde cildi besleme özelliğine sahiptir.
  • Nane yağı içerdiği antiseptik özellikleri sayesinde bronşit, farenjit ve sinüzit gibi rahatsızlıklarda kullanıldığında fayda sağlayacaktır.
OKUYUN
Kilo Verdiren Baharatlar için tıklayın...

Nane Çayı Zayıflatır mı?

Nane çayı Dünya üzerinde yapılan birçok araştırmada faydalarını kanıtlamış bitkisel çaylardan biridir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi, sindirim sistemini çalıştırması ve vücuttaki gazların atılmasına yardımcı oluşu nedeniyle kilo alımını önlemektedir. Peki diyette nane çayı içilir mi? Uzmanlar nane çayının aç karnına içilmesinin bölgesel zayıflamada etkili olduğunu belirtmektedir. Aynı zamanda mate yaprağı, ada çayı, maydanoz, yeşil çay, tarçın ve zencefille karıştırarak da içebilirsiniz. Nane çayının aç karnına içilmesi zayıflama üzerinde etki sağlıyor. Bununla birlikte nane, zerdeçal ve yeşil elma kokularını karışım haline getirerek günde birkaç kez derin bir şekilde içinize çekmek de iştahı azaltarak açlık hissinin yatışmasında fayda sağlıyor.
→ Bir önceki Rezene Çayı Zayıflatır mı? Diyette İçilir mi? başlıklı yazımızda 'rezene çayı, vücuda faydaları, kilo verdirir mi, diyette içilir mi' hakkında bilgiler verildi.