Yüz Germe Ameliyatı Face Lift Nasıl Yapılır?

- 23:16
Yüz Germe ameliyatı olmaya karar vermek uzun bir süreç istiyor. Her insanın yüz yapısı farklı olduğu için uzman tarafından ameliyatın öncesi ve sonrası iyice planlanması gerekmektedir. Yüz Germe ameliyatı face lift yaptıran Hilal'in anlattıklarına bir bakalım.

Yüz Germe Ameliyatı İlk Muayene

Yüz germe ameliyatı yaptırmak için bir çok araştırma yaparak ilk muayene için doktorun yolunu tuttum. Doktor önce tüm yüzümü ayrıntılarına kadar inceledi. Bilgisayar aracılığıyla yüz haritamı çıkardı. Operasyonla beraber yüzün başka bölümlerinde estetik isteyip istemediğimi sordu. Neden ameliyat olmak istediğimi, beklentilerimi ayrıntılı bir şekilde anlattım. Kafamda hangi sorular varsa hepsini sordum. Size tavsiyem bu yönde olacaktır. Doktorunuz kafanızdaki sorulara cevap veremiyorsa yada vermiyorsa başka bir doktorda kafanız daha rahat olacaktır. Çünkü yüzünüzü tecrübeli bir doktora teslim etmeniz daha doğru olacaktır.

face lift

Face lift ameliyatı öncesi ve sonrasında her hangi bir sorun yaşamamam için doktorum daha önce ameliyat olup olmadığımı, tansiyon, kalp gibi rahatsızlıklarımın olup olmadığını, sigara ve alkol kullanıp kullanmadığımı sordu. Sigara yüz germe ameliyatından 2 hafta öncesinde ve sonrasında bırakmamız gerekiyormuş.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Face lift yüz germe ameliyatı sırasında genel anestezi yapılıyor. Belli bir bölgeye yaptıracaksanız lokal anestezi de düşünülebilir. Genel anestezi ile yapılan ameliyatlar genellikle 4-6 saat sürmekle birlikte uygulanan bölgeye göre değişmektedir. Yüz ile saç derisinin başlangıcı, kulağın altı, çene altı, boyun ve tekrar saçlı deri müdahale bölgesidir.
OKUYUNKarın Germe Ameliyatı
Yüz cildi kaldırılarak fazla yağ dokuları temizlenir. Yüzdeki sarkık görüntünün önüne geçmek için deri gerilir ve fazlalıklar alınır. Bu işlemden sonra deri estetik ince ip yardımıyla dikilir. Operasyon sonundaki kanamalar için küçük tüpler dikiş atılar yerlere konur. Yüz germe ameliyatından 2 gün sonra tüpler alınmaktadır.

Yüz Germe Ameliyat Sonrası

Yüz Germe Ameliyatı sonrası ödem ve yüzde şişmeler yaşanması olasıdır. Bu durumun önüne geçmek için doktor tarafından verilen elastik bandaj kullanılmalıdır. Elastik bandajlar yüzün oturmasına yardımcı olur. 1-2 hafta bandajlar kullanılabilir. Ameliyat sonrası dikişler bir haftadan sonra bir sorun olmadığı takdirde alınmaktadır. Küçük ağrılar yaşanabilir, şiddetli ağrı reaksiyonları pek fazla görülmemektedir.

Yüz germe ameliyatı sonuçlarını görmek için 2 ay gibi bir süre beklemeniz gerekecektir. Sonuçları ortaya çıkmadan kendinizi üzecek düşüncelerden uzak durmanızı öneririm. 2 ay sonunda morluklar, şişlikler geçecek, deri altındaki dokular iyileşecek bununla birlikte daha mutlu olacağınız günler olacağını unutmayın.
Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızda 'burun estetiği, burun ameliyatı, ameliyat sonrası, burun ameliyatı fiyatları' hakkında bilgiler verildi.