10 günde 4 Kilo Verdiren Sıvı Diyeti

- 14:37
2015 yılının ortalarında ortaya çıkan sıvı diyeti 2016 yılında da en çok yapılan diyetler arasında görebiliriz. Hızlı kilo vermek isteyenler tercihlerini bu diyetten yana kullanıyor. Sıvı ağırlıklı bir beslenme listesi uygulanıyor, aslında uzun süreli bir detoks yapılıyor. Sıvı diyeti yapanların yorumlarına bakıldığında genelde kilo verdiren diyet olduğu görülüyor. Sağlıksız olduğunu düşünenler de var.
Sıvı diyeti 10 günde 4 kilo verdiren kısa süreli yapılması tavsiye edilen bir beslenme listesidir. Kısa sürede hızlı kilo vermek istiyorsanız yapabilirsiniz. Diyet boyunca ağırlıklı olarak sivi alacaksınız.

Sıvı Diyeti Listesi

diyet listesiSabah
1 bardak limonlu su
1 bardak portakal suyu
1 adet ceviz

Ara öğün
1 bardak şekersiz süt ve sınırsız limonlu su

Öğle
Sınırsız yağsız sebze çorbası
Sınırsız tuzsuz ayran

Ara öğün
İstediğiniz meyvelerin karışık meyve suyu ya da tek olarak meyve suyu sınırsız

Akşam
Yarım paket light labne (içine istediğiniz herhangi bir yeşilliği ilave edebilirsiniz ben yarım avakado tercih ediyorum)
Soda ya da istediğiniz bir meyve suyu
Tavsiye Yazı
Suyu Ne Zaman İçmeliyiz?
Öneriler
  • Öğle öğününde içilen çorba 4. ve 8. günde et suyu çorbası olarak değiştirebilirsiniz. Çorba yaparken yağ eklemeyin.
  • Çok yoğun tempoda çalışıyorsanız ve yoruluyorsanız sıvı diyetini uygulamayın. Evde olduğunuz zamanları tercih edin.
  • Kısa süreli uygulanabilir. 10 gün sınırlaması yoktur. (3 - 5 gün olabilir.)
  • Meyve suları hazır olmamalıdır. taze sıkılmalıdır. Çok sık olmamak üzere bazı günler meyvenin kendisini yemeniz önerilmektedir.
Sonuç
Sıvı Diyeti kalori bakımından hafif bir diyet olduğu görülüyor. Kalorisine göre düşünüldüğünde 5 gün yapıp 2 gün ara verdikten sonra 5 gün daha devam edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Sıvı Diyeti 10 günden fazla yapılması yağ yerine daha fazla kas yakılmasına neden olur. Uzun süre yapılması uygun değildir. Küçük egzersiz hareketleri yağ yakımını hızlandırır. Diyetten sonra mutlaka spora başlanılması, posalı ve protein grubu yiyecekler tüketimine ağırlık verilmesi gerekir.
→ Bir önceki 5N Beslenme Kuralı İle Kilo Verme başlıklı yazımızda 'sağlıklı kilo verme, zayıflama yöntemleri, doğru beslenme, beslenme yolları' hakkında bilgiler verildi.