Ceviz Kaç Kalori?

- 22:50
Ceviz besin değeri en yüksek besin maddelerinden biridir. Sağlığa birçok faydası vardır. Düzenli olarak günde 2 – 3 ceviz tüketmek birçok hastalığa karşı vücudu korur. Ceviz özellikle kalp damar sağlığı ve beyin sağlığı açısından oldukça faydalıdır.
Cevizin Kalori Miktarı Kaçtır?
Ceviz kalori miktarı oldukça yüksek bir besin maddesidir. Bu yüzden ceviz tüketiminde aşırıya gitmemek tavsiye edilir. Günde 3 – 4 adet ceviz tüketmek yeterli olacaktır. 100gr kadar ceviz 654 kalori gibi yüksek oranda kalori verir.
BESİN DEĞERİ
100 gram ceviz;
Karbonhidrat : 2 gr
Protein :16 gr
Yağ : 64 gr
Potasyum: 389 mg
A Vitamini: 140 mg
654
KALORİ

Cevizi vücudun kendi üretemediği omega yağları açısından oldukça zengindir. İçerdiği antioksidanlarla kalp sağlığı açısından oldukça faydalı olan omega 3, cevizde bolca bulunur. Ceviz demir, manganez, çinko, selenyum, kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir. Tiamin, folatlar, pridoksin gibi etken maddeler cevizde bolca bulunur. Ceviz özellikle E vitamin açısından oldukça zengindir. 100 gr kadar ceviz vücudun günlük olarak ihtiyaç duyduğu E vitaminin %39’unu içerir. E vitamini suda çözünen ve idrar yolu ile kolayca atılan bir vitamin olduğu için E vitamini fazlalığı diye bir sorun olmaz. Ceviz protein ve lif açsından da oldukça zengindir.
kalori miktarı kaç

Ceviz Diyette Yenir mi?

Ceviz vücudun ihtiyacı olan bir çok besine sahiptir. Yağ oranı yüksek olduğundan çok fazla tüketilmemesi gerekir. Fazla yenildiğinde kilo yapabilir. Ara öğünlerde 1-2 cevizin çok fazla faydası da bulunmaktadır. Tokluk süresini uzun tutması, besleyici ve enerji verici olması diyet yapanların tercih etmesini sağlamaktadır. İsterseniz ceviz kürü yaparak da zayıflayabilirsiniz.
TAVSİYE YAZI
→ Ceviz Kürü ile Zayıflama
Cevizin Faydaları
Besin değeri oldukça yüksek olan cevizin, vücuda birçok faydası vardır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı korur. Cevizin damar sağlığı açsından da oldukça faydalı olduğu bilinir. Ceviz damarların esnekliğini korumasını sağlar.

Cevizin kötü kolesterolün düşürülmesinde oldukça etkili olduğu bilinir. Ceviz kolesterolü düşürerek damar çevresini temizler. Damar tıkanıklarına karşı etkili olur. Cevizin kan şekeri düşürücü etkisi de bulunur.

Cevizin yüksek kalorili bir yiyecek olduğunu belirttik. Ancak birçok uzman cevizin yüksek kalorisinin kiloya neden olmadığı, aksine kemiklerin güçlendirilmesinden kullanıldığını söylüyor. Uzmanlara göre cevizden alınan yüksek kalori vücutta depolanmıyor. Cevizin yanında aşırı miktarda yemek yemezseniz kiloya olumsuz bir etki görmezsiniz.

Cevizin beyin açısından en önemli besin maddelerinden olduğunu bilinir. Ceviz içeriğindeki maddeler sayesinde beyin sağlığına olumlu etki yapar. Ceviz, içeriğindeki maddeler sayesinde antidepresan etkisi gösterir. Stresi azaltır, depresyona iyi gelir. Ceviz içeriğindeki yağlar sayesinde cildi de besler.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...