Tavuk Göğsü Eti Kaç Kaloridir?

- 23:13
Tavuk en çok tüketilen hayvansal besinlerden biridir. Önemli bir protein kaynağıdır. Tavuk göğüs eti, tavuğun en az lezzetli yeri olarak bilinmesine rağmen besin değeri en yüksek yeridir. Tavuğun diğer kısımlarından daha fazla protein ve daha az yağ içerir.
BESİN DEĞERİ
100 gram tavuk göğsü;
Karbonhidrat : 0 gr
Protein :24 gr
Yağ : 1 gr
Potasyum: 325 mg
Kolesterol: 66 mg
105
KALORİ

Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Tavuk göğsü, tavuğun en az kalori olan yeridir. Bunun yanında yağ oranı da en az olan yerdir. Bir gram yağın dokuz kaloriye eşit olduğu düşünülürse bu da önemli bir özelliktir. 100 gram kadar tavuk göğsü 105 kalori ve 1 gram yağ içerir. Hesaplaması kolay olması açısından 1 köfte kadar olan tavuk göğsü eti 32 kalori kadardır.
kaç kalori

Tavuk Göğüs Etinin Besin Değeri

Tavuk göğsü tavuğun en az lezzetli yeridir. Ancak bu özelliğini tavuğun diğer bölgelerinden daha yüksek besin değeri olması ile unutturur. Tavuk göğsü, tavuğun diğer kısımlarına göre çok daha az yağ ve çok daha fazla protein içerir. Kalori yönünden de diğer parçalardan daha avantajlıdır. 100 gram kadar tavuk göğsünde 24 gram kadar protein bulunur. Bu oldukça önemli bir miktardır. Ayrıca 1-2 gram gibi az miktar yağ barındırır. Tavuk diğer hayvansal gıdalar gibi önemli bir B vitamini kaynağıdır. B vitamini çeşitlerini farkı oranlarda barındırır. Önemli bir selenyum kaynağıdır. Ayrıca önemli miktarda potasyum ve fosfor içerir. 100 gram kadar tavuk göğsü tüketerek bu minerallerin günlük ihtiyacının önemli bir bölümü sağlanabilir. Ayrıca tavuk önemli bir amino asit kaynağıdır.

Tavuk Göğsünün Faydaları

Tavuk göğüs eti oldukça önemli bir protein kaynağıdır. 500 gramlık tavuk göğsü 90 kilo ağırlığındaki bir sporcunun bile, günlük ihtiyaç duyduğu protein miktarını tek başına karşılar. Sporcular ve protein ağırlıklı diyetle kilo vermek isteyenler tavuk göğsü tercih edebilirler. Tavuk göğsü önemli bir B vitamini kaynağıdır. Özellikle B6 ve B3 vitaminleri yönünden zengindir. Selenyum ve çinko gibi mineraller yönünden zengin olan tavuk göğsü vücudun direncini artırır, enerji verir. Fosfor içeriği sayesinde kemik ve diş sağlığı açısından oldukça faydalı olur. Fosfor ve B6 vitamini sindirim sisteminin çalışmasını da kolaylaştırır. Tavuk göğsü makul ölçülerde tüketildiğinde diyetlerde kullanılabilecek bir besin maddesidir.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...