Salata Kaç Kaloridir?

- 00:48
Salata en sağlıklı besinlerden biridir. Çeşitli yeşillik ve sebzelerle oluşturulan salatalar her yemeğin yanında tüketilebilecek sağlıklı gıdalardır. Sağlıklı bir yaşam için mevsim sebzelerinden oluşan salataları sofradan eksik etmeyin.

Salatanın kalorisi ve besin değeri içerisine konulan sebzeler, kullanılan soslar ve yağ miktarına göre değişiklik gösterir. Ancak genel olarak kalorisi düşük yiyeceklerdir.

salatanın kalorisi

Salatanın Kalori Değeri

Salata, çeşitli sebzelerin bazen de meyvelerin harmanlanması ile oluşturulur. Yüzlerce çeşit salata vardır. Bu yazının konusu makarna salatası gibi salatalar değil, sebze ağırlıklı salatalardır. Sebze ağırlıklı salatalar oldukça düşük kalorilidir. 100 gram kadar sebze salatası 30 – 50 kalori arasında değişir. Kalori miktarını düşük tutmak için kullanacağınız zeytinyağı oranını düşük tutun.
TAVSİYE YAZI
Salata Diyeti ile Kilo Verin
Salataya katılacak soslar da salatanın kalori değerlerini 3 – 4 katına çıkarabilmektedir. Bu yüzden salatayı kilo vermede kullanmak istiyorsanız, kullanacağınız soslara ve yağ miktarına dikkat edin. Oldukça az kalorili yeşil salatayı az miktar zeytinyağı katkısı ile bolca tüketebilirsiniz. Salatada kullanılacak tuz miktarı da önemlidir. Salatada az miktarda tuz kullanmaya özen gösterin. Mineral açısından çok zengin olan kaya tuzları kullanarak salatanın besin değerinin arttırabilirsiniz.

Salatada Hangi Sebzeler Kullanılır?

Birçok salata çeşidi vardır. Ancak her mevsime uyacak mevsim salata en sağlıklısıdır. Domates kullanılan salatalar kış aylarında tercih edilmemelidir. Çünkü domates bir yaz sebzesidir. Kışın kullanacağınız domates hem lezzet olarak hem besin değeri olarak oldukça düşük olacaktır. Bu nedenle mevsim sebzeleri ve yeşilliklerini kullanarak salatanızı oluşturabilirsiniz. Salatanızda bağırsak sağlığı ve yağ yakımı açısından oldukça faydalı olan sirke türlerini de kullanabilirsiniz. Sirke ve limon salatalar da damak tadına göre kullanılabilir.

Mevsimine göre hemen her sebze salatalarda kullanılır. Salatalarınızı mevsim şartlarını göz önünde tutarak mevsim sebzeleri kullanarak oluşturun. Sebzelerin sağlık ve zayıflama kaynağı olduğunu bilinir. Hafif sirke ve zeytinyağı ile süsleyerek sağlık kaynağı salatanın besin değerinin vücutta daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz.

Salata hem kilo vermek isteyenlerin hem de sağlıklı yaşam isteyenlerin en önemli dayanaklarından biridir. Tek tek sevmediğiniz sebzeleri salataya karıştırarak tüketme yoluna da gidebilirsiniz. Salatasız kalmayın.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...