1 Köfte Kaç Kalori?

- 23:52
Köfte severek tüketilen, yüzlerce çeşidi olan, ana maddesi kıyma olan lezzetli bir yemektir. Ülkemizde oldukça tercih edilen bir yemek türüdür. Hemen hemen her yöremizin kendine has en az bir köfte çeşidi vardır. Köfte yüksek besin değeri olan oldukça sağlıklı bir yemektir. Doğru pişirme yöntemi tercih edilirse fazla kalori de içermez.
Köfte demir, potasyum, fosfor, magnezyum, çinko ve protein içeriği bakımından yüksek bir besindir. Kızartılarak tüketilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Fırın yemeklerinde veya tencere yemeklerinin içerisinde sulu olarak tüketilmesi daha sağlıklıdır. Bir öğünde en fazla 3-4 adet tüketilmelidir.

Besin Değerleri
100 gram köfte:
Karbonhidrat : 5 gr
Protein : 14 gr
Yağ : 10 gr
Lif : 0,8 gr
Kolesterol: 55
Potasyum: 280 mg
Kalsiyum: 40 mg
A Vitamini: 60 mg
C Vitamini: 6 mg
Demir: 2,5 mg
168
KALORİ

Köfte Kaç Kaloridir?

kaç kalori
Köfte ana madde olarak genellikle et kıyması kullanılan bir lezzettir. Kıymanın içerisine köfte türüne göre ekmek içi, çeşitli baharatlar, galeta unu gibi ek malzemeler katılır. Bu malzemeler köftenin kalori miktarını arttırabilir. Orta boy bir köfte 40 gram gelmekte ve 67 kaloridir. 50 gramlık 1 köfte 84 kaloridir. Bu değerler köftenin ızgara yolu ile pişirilmesi sonucu oluşacak kalori değeridir. Eğer yağ içinde tavada köfte pişirilirse kalori değeri katlanacaktır. Daha da kötüsü köftenin besin değeri azalacaktır. Köftenin besin değerini korumasını ve aşırı kalori yüklü olmamasını istiyorsanız ızgara yöntemini kullanın. Izgara köfte pişirirken ek yağ kullanmanıza gerek olmaz. Köftenin kıymasında bulunan yağ yeterli olacaktır. Çeşitli baharatlarla tatlandırarak köftenin besin değerini arttırabilirsiniz. Kilo alma endişesi yaşamadan ızgara köfteden bir, bir buçuk porsiyon tüketebilirsiniz.

Köfte Kilo Yapar mı?

Kırmızı et diyetlerde mutlaka yer alması gereken bir besin türüdür. Vücudun ihtiyaç duyduğu bazı maddeler kırımız et sayesinde alınabilir. Kıyma ve kıymadan yapılan köfte kırmızı et tüketmenin en sağlıklı yollarından biridir. Bir tanesi 60 – 80 kalori arasında olan köfteden diyetlerinizde tüketebilirsiniz. Köftenin pişirme şekli kilo yapıp yapmayacağı sorusunun da yanıtıdır. Yağda pişirilen köfteler, ızgara köfteye göre 3 – 4 kat daha fazla kalori yüklenir. Bunun yanında köftenin besin değeri de önemli ölçüde düşer. Köftenin besin değerini korumak ve kilo yapmasını engellemek istiyorsanız ızgara köfte tercih edin.

Köftelerinizde bol baharat kullanarak kilo kaybına da yardımcı olabilirsiniz. Baharatların çoğu metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımına yardımcı olur. Bol baharatlı köfteler kilo aldırmayacağı gibi tam tersine kilo vermenize de yardımcı lur. Köftenin yanında kola gibi zararlı içecekler tüketmemenizi öneriyoruz. Şalgam suyu ve ayran gibi sağlıklı içecekler tercih ederek kilo oluşumunun önüne geçersiniz.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...