Daha Fazla Kilo Vermek İçin Neler Yapılır?

- 22:44
Bir çok kişi zayıflamak ister ama bir türlü nereden başlayacağına karar veremez. Siz de bu kişilerden biriyseniz yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririm. Kilo vermek için diyet listesi uygulamak, spor yapmak, egzersiz yaparak kalori yakmak yetmeyebilir. Bir düzen için de bazı kurallar içerisinde zayıflama sürecini ilerletirseniz daha hızlı ve daha etkili sonuç almanız mümkün olacaktır.
Kilo vermeyi çok istiyorum, çalışıyorum, çabalıyorum ama bir türlü olmuyor dediğiniz zamanlar mutlaka olmuştur. Doğru yöntemler uygulanmadıkça bazı dönemler maalesef sonuca ulaşılması olası değildir. Bu durumda sabırlı olmak gerekir. Kendiniz için en uygun zayıflama yöntemini bulduğunuzda her şey daha kolay ilerleyecektir.

zayıflama yöntemleri

Bu yazıda ne bir diyet listesi ne de zayıflatan bir kür okuyacaksınız. Zayıflamanın ve sağlıklı beslenmenin en temel kurallarından bahsedeceğiz.

Zayıflama Yolları

1- Acıkmadan Yemek Yemeyin

Stres ve sıkıntı yaşadığınız zamanlar aç olmasanız da kendinizi yemek yerken bulabilirsiniz. Bu zamanlarda daha dikkatli olmalı ve kendi motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışmalısınız. Sadece aktivite veya alışkanlıktan dolayı da yemek yiyebiliyoruz. Vücudun kalori harcamadan kalori alması yağ depolanmasına neden oluyor. Tam olarak acıkmadan yemek yemeye başlamamalısınız.

2- Kahvaltıyı İhmal Etmeyin

Metabolizmayı sabahleyin ateşleyen kahvaltıdır. Kahvaltı yapılmadığında gün boyu enerji düşüklüğü yaşarsınız. Metabolizma hızı yavaşladığında ise yakılan kalori miktarı daha da azalır. Vücut yağ yakma yerine enerji ihtiyacını karşılamak için yağ depolamaya gidebilir. Bu duruma düşmemek için sabah kahvaltı mutlaka yapılmalıdır.

3- Hareket Şart

Kilo vermek için öncelikle beslenmeye dikkat etmeli daha sonra ise hareketli bir yaşamı seçmelisiniz. Eğer durağan masa başı bir işiniz varsa ve çok az hareket ediyorsanız bir süre sonra kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Günlük 1 saat gibi bir süreyi spor yaparak geçirerek daha formda olursunuz.

4- Yediğinizi Not Edin

Diyet yapmaya yediklerinizi not ederek başlamak hangi yiyecekleri daha fazla yediğinizi, hangi günler daha fazla kalori aldığınızı gösterecektir. Bu yiyecekleri ve günleri düzenleyerek daha fazla kilo verebilirsiniz.

5- Aç Kalmayın

Aç kalarak kilo vermenin size hiç bir faydası yoktur. Uzun süre aç kaldığınızda canınız daha fazla yemek yemek isteyecektir. Tatlı krizlerine yakalanma olasılığı artacaktır. Aç kalınan süre de oluşan stres ve salgılanan hormonlar daha fazla yağ depolanmasına neden olmaktadır.

6- Hedef Koyun

Kendinize ulaşılabilir hedefler koyun. Bir ayda 30 kilo vermeyi hedeflemek sadece bir hayal ürünüdür. 10 günde 3 kilo vermek ise ulaşılabilir bir hedeftir. En sağlıklı hedefler ise haftada 2-3 kilo verilmesidir.

7- Şeker Out

Vücudunuzun yemeklere veya içeceklere sonrada katılan şekere ihtiyacı yoktur. Meyve ve sebzelerde vücudumuzun ihtiyacı olan şekeri alabilirsiniz. Rafine şekerle yağ depolanmasını hızlandıran etkisi bulunmaktadır. Obezite ve fazla kilo sorunlarının başında rafine şeker ve tatlı tüketimi gelmektedir.

8- Abur Cuburlar Dışarı

Diyete başlamadan önce buz dolabı mutfak temizliği mutlaka yapılmalıdır. Yani evinizde bulunan abur cuburları evden dışarı çıkarın. Çikolata, cips, kek, börek, atıştırmalıklar gibi besinleri evinizde bulundurmayın.

9- En Sevdiğim Yiyecek Güle Güle

En sevdiğiniz yiyeceklerin bir listesini yapın. Bu yiyeceklerden sizin için zararlı olduğunu düşündüğünüz bir tanesini seçin ve onu hayatınızdan tamamen çıkarın. Bu kendinize olan güveni arttıracak.

10- Karbonhidratları Azaltın

Kilo almanın en büyük nedenleri arasında fazla karbonhidrat tüketimi gelmektedir. Karbonhidrat içeren yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmayın tabi ki. Sadece kontrollü tüketin. Bu yiyecekler çabuk acıkmanızı sağlar. Proteinli besinler ise daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.