Havuç Kaç Kalori?

- 22:12
Havuç sıkça tüketilen kış sebzelerinden biridir. Çok dayanabilen yapısı sayesinde senenin büyük bölümünde tüketilebilir. A vitamini açısından en zengin kaynaklardan biridir. Zengin besin değeri ve lezzeti ile hem salatalarda hem yemeklerde sıkça kullanılır.

Havuç kalori değeri düşük besin kaynaklarından biridir. 100 gram kadar havuç yaklaşık 41 kalori değerine sahiptir. Lifli bir yapıya sahip havuç düşük kalorisi ve yüksek lif oranı ile diyetlerde de çekinmeden kullanılabilir.

KALORİ TABLOSU
100 gram havuç;
Karbonhidrat : 9,5 gr
Protein : 1 gr
Yağ : 0,26 gr
Lif : 3,42 gr
Kalsiyum: 77 mg
Potasyum: 320 mg
A Vitamini: 16000
Demir: 0,4 mg
41
KALORİ


Havucun Besin Değeri

Havuç deyince göz sağlığı akla gelir. Havucun göz sağlığına en faydalı besin kaynağı olduğu söylenir. Havuç bu özelliğini içeriğindeki yüksek A vitamini oranına borçludur. Havuç daha az olarak C ve K vitamini de ihtiva eder. Havuç çok önemli bir beta karoten kaynağıdır. Sodyum, potastum, kalsiyum, bakır, magnezyum, manganze, fosfor gibi mineraller de içeriğinde bulundurur. 100 gram havuç yaklaşık 9.58 gram karbonhidrat içerir.
Tavsiye Yazı
Diyet Havuç Salatası Tarifi

Havucun Faydaları

Havuç en önemli beta karoten kaynaklarından biridir. Bu özelliği sayesinde önemli bir anti kanser besindir. Başta prostat kanseri olmak üzere birçok kansere karşı etkilidir. Sigara kullanan ve havuç tüketen insanlarla, sigara içen ve havuç tüketmeyen insanlar arasında yapılan bir araştırmada havuç tüketenlerde tüketmeyenlere göre çok daha az kanser vakasına rastlanmıştır. Bu araştırma havucun akciğerleri temizlemede ve kansere karşı önleyici etki göstermede önemli bir besin kaynağı olduğunu göstermiştir.

Havucun gözlere olan faydası hemen herkesçe bilinmektedir. Yüksek A vitamini sayesinde gözleri besleyerek başta katarakt olmak üzere göz hastalıklarına karşı korur. Yaşlılık dönemlerindeki göz bozukluklarını geciktirir ve engeller.

Havuç yüksek A vitamini içeriği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Diş eti ve diş sağlığına faydalıdır. Havuç önemli bir anti enfeksiyon kaynağıdır. Vücuttaki yaraların üzerine havuç lapası uygulamak yaranın enfeksiyon kapmasını engeller ve iyileşme sürecini hızlandırır. Deride meydana gelmiş enfeksiyonlara karşı da bu reçete uygulanabilir.

Havuç antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığı açısından da faydalıdır. Havuç cildi yeniler ve sağlıklı kalmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde kozmetik firmaları havuç özü kullanmaktadır. Sindirim sistemi ve sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...