Kivi Kaç Kalori?

- 23:55
Kivi ana vatanı Çin olan, son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan oldukça lezzetli bir meyvedir. Değişik meyvelerin birleşiminden oluşmuş bir meyve gibidir. Kivi yerken farklı meyvelerin birleşiminin tadını alıyor gibi olursunuz.
Kivi bu lezzet çeşitliliğinin yanında oldukça yüksek besin değeri ile de ön plana çıkmaktadır. Kivi bütün sebzeler gibi oldukça düşük kalorili bir besin maddesidir. Yüksek lif içeriği sayesinde iştah kesici özelliği de vardır. Antioksidan bir meyve olan kivi bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir.
KALORİ TABLOSU
100 gram kivi:
Karbonhidrat : 14 gr
Protein : 0,4 gr
Yağ : 0,2 gr
Lif : 2,8 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 293 mg
Kalsiyum: 40 mg
A Vitamini: 62 mg
C Vitamini: 60 mg
Demir: 0,3 mg
61
KALORİ

1 Kivi Kaç Kaloridir?

kivinin kalori miktarı ve besin değerleri
100 gram kadar kivi 61 kalorilik bir değere sahiptir. Orta boylu bir kivi yaklaşık olarak 46 kaloridir. Diğer sebze ve meyvelere göre biraz yüksek kalori değerlerine sahiptir. Ancak lifli içeriği sayesinde midede çok yer kaplayarak doygunluk hissi verir.

Kivinin Besin Değeri

C vitamini denince ilk akla gelen meyve portakal olmasına rağmen kivinin C vitamini değerleri portakaldan daha fazladır. Kivi yüksek C vitamini içeriğinin yanında önemli bir K vitamini ve E vitamini kaynağıdır. Özellikle K vitamini açısından en zengin besinlerden biridir. Kivi diyet lifleri açısından oldukça verimlidir. Potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi minerallerde önemli oranlarda bulunur. Antioksidan özelliğe sahip birçok etken madde ihtiva eder.

Kivinin Faydaları

Kivi zengin diyet lif içeriği sayesinde sindirim sistemini destekler. Kivi içerisindeki lifler mide asidinin dengelenmesini sağlar. Midede yer kaplayan lifler tokluk hissi verir ve kilo vermeye yardımcı olur. Lifler mide duvarını da korur.

Kivinin kalp sağlığı için oldukça önemli olduğu bilinir. Kivi bu özelliğini kanın pıhtılaşma oranının düşürmesine borçludur. Yapılan araştırmalar günde 3 – 4 kivi yemenin kanın pıhtılaşma oranını yaklaşık %18 oranında düşürdüğünü göstermiştir. Kivi bu sayede kanı sulandırarak sağlık kaynağı olur. Bu iş için aspirin gibi bazı ilaçlar kullanılmaktadır. Günde 3 – 4 adet kivi yemek daha sağlıklı olacaktır. Bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.

Meyve ve sebzeler vücuttaki toksinlerle mücadele eden antioksidanlar açısından önemlidir. Kivi de bu alanda önde gelen meyvelerdendir. Vücuttaki serbest radikallerle mücadele ederek hastalıklara karşı korum sağlar. Bol miktarda C vitamini içeren kivi, solunum hastalıklarına karşı da etkilidir. Bronşit, solunum yolları enfeksiyonları gibi hastalıklara karşı kivi yenilmesi önerilir.

Kivi içerikli kozmetik ürünleri oldukça yaygındır. Bu kivinin cilt üzerindeki olumlu etkisinden ileri gelir. Kivi maskesi ve kivi tüketmek cildi besler, cildi tazeler, cildi korur. #kaçkalori
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...