Kuru İncir Kaç Kalori?

- 20:22
İncir, ana vatanı ülkemiz olan çok lezzetli bir meyvedir. Gençlik ve şifa kaynağıdır. Ülkemiz dünyanın en çok incir üretilen ülkesidir. Ülkemizin hemen her bölgesinde incir üretilir. Ev bahçelerinde mutlaka bir incir ağacı vardır. Bu sağlıklı ve lezzetli meyveyi bolca tüketmeliyiz. İnciri mevsimi dışında tüketmek için kurutma işlemine tabi tutabiliriz. Kuru incirde tazesi kadar sağlıklı ve lezzetlidir. Bu kadar çok sevilen kuru incir kaç kalori?

Kuru İncir Kaç Kaloridir?

Kuru incir doyurucu ve enerji verici bir besindir. Gün içerisinde abur cubur yerine, kuru incir tüketilerek hem enerji sağlar hem de sağlıklı bir besin tüketmiş olursunuz. 100 gram kadar kuru incir yaklaşık 250 kalori kadardır. 1 tanesi ise 50 kalori kadardır. Günde 3 – 4 adet kuru incir tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Besin Değerleri
100 gram kuru incir:
Karbonhidrat : 64 gr
Protein : 3 gr
Yağ : 0.9 gr
Lif : 9.8 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 690 mg
Kalsiyum: 158 mg
A Vitamini: 10 mg
C Vitamini:1 mg
Demir: 2 mg
250
KALORİ

kaç kalori

Kuru İncirin Besin Değeri

Kuru incir önemli bir besin lifi kaynağıdır. Yüksek lif içerikli bir besindir. 3 adet kuru incir günlük besin lifi ihtiyacının %20 kadarını karşılar. Potasyum açsından zengindir. En önemli besin değerlerinden biri de yüksek antioksidan içeriğe sahip olmasıdır. Demir ve C vitamini de içerir. Folik asit açısından zengindir.

Kuru İncirin Faydaları

Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Kuru incir lifli yapısı sayesinde mide sağlığı ve bağırsak sağlığı açısından faydalıdır. Yüksek lif içeriği nedeni ile aşırı tüketimlerde ishale neden olabilir. Bu nedenle dikkat edilmelidir. Kuru incir yüksek lif içeriği sayesinde diyetlerde ara atıştırmalık olarak yer alabilir. Açlığı keserek diyet için destek sağlar. Kuru incir binlerce yıldır gençlik kaynağı olarak görülmektedir. İçeriğindeki yüksek antioksidanlar vücuttan toksin atarak, vücudun genç kalmasını sağlar. Cilt sağlığını destekler. İncir ve kuru incirden yapılan cilt maskeleri cildi destekler. Kozmetik alanında da kullanılmaktadır. Kuru incirin, yüksek potasyum içeriği sayesinde yüksek tansiyonu da kontrol ettiği ortaya konulmuştur.

Kuru İncir Kilo Aldırır mı?

Kuru incir diğer kuru yiyeceklerde olduğu gibi oldukça sağlıklı bir besindir. 1 tane kuru incirin kalorisi 50 olduğunu düşünürsek günlük 3-4 kuru incir yemek kilo aldırmayacaktır. Lif oranı yüksek olduğundan uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Diyette  ara öğünlerde sağlıklı olarak tüketilebilecek bir atıştırmalık olarak düşünülebilir.

Kuru incir yüksek şeker ve karbonhidrat oranına sahiptir. Bu neden le şeker hastalığı olanların dikkatli tüketmesi tavsiye edilir. Aşırı kuru incir tüketiminin ishale neden olacağı da akıldan çıkarılmamalıdır. Gün içerisinde atıştırmalık olarak 3 -4 adet kuru incir yeterli olacaktır.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...