Sucuk Kaç Kaloridir?

- 18:44
Son yıllarda artan fast-food alışkanlıklarımızdan dolayı sucukta sofralarımızın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Ancak ne yazık ki sucuğun lezzetli olduğu kadar masum olmadığını görmekteyiz. Çünkü sucuk işlenmiş et olarak geçmekte, işlenmiş et fazla sağlıklı bir besin kaynağı değildir.
Peki bir porsiyon sucuk kaç kaloridir? Bir porsiyonda vücudumuza kaç kalori yüklemiş oluruz? Sorularını cevaplayalım. Bir porsiyon sucuk 165 kcal (50 g)dir. 1 dilim sucuk ise 25 kaloridir. Sucuk potasyum, demir, protein açısından iyi bir besin kaynağıdır. Yağ, kolesterol ve sodyum içeriği de yüksek olduğundan tüketirken dikkat edilmelidir.
Besin Değerleri
100 gram sucuk:
Karbonhidrat : 5.1 gr
Protein : 14.2 gr
Yağ : 28.3 gr
Lif : 0.42 gr
Kolesterol: 61
Potasyum: 360 mg
Kalsiyum: 104 mg
A Vitamini: 90 mg
C Vitamini: 0.2 mg
Demir: 2.8 mg
330
KALORİ

Ev yapımı sucuk daha sağlıklı olmakla beraber çabuk tüketilmesi gerekir. Dışarıdan alınan market sucukları ise çok fazla tüketilmemelidir. Çünkü marketten alınan sucuklarda soğan, sarımsak, salça ve çeşitli baharatlar eklenir. Mikrop üremesi engellenmesi için Nitrat, Nitrit, MSG gibi kanserojen ve sinir sistemini çökerten, obeziteye yol açan maddeler eklenir. Sucuk tavasında kalan yağın hızla donduğunu gözlemlemişizdir. İşte kolayca donan bu yağ çok fazla tüketildiğinde damar tıkanıklığı ve kalp damar hastalığına yol açtığı görülmektedir.

Sucuğun zararını bir nebze olsun azaltmak için önce haşlayıp sonra kızartma işlemi yapılması tavsiye edilir. Ayrıca Dünya sağlık örgütüne bağlı uluslararası kanser araştırma merkezi özellikle sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin tüketiminin kolon ve rektum kanserine yol açabilecekleri konusunu insanlara haber vermiştir. Bu ürünlerden özellikle de çocuklarımızı korumalıyız. İşlenmiş gıdaları aşırı tüketiminde çocuklarda obezite, erken ergenlik, göz bozukluğu, psikolojik bozukluklar olduğu ispatlanmıştır.

Sucuk Kilo Yapar mı?

Sucuk içeriğinde hayvansal yağ bulundurur. Bu nedenle uzmanlar tarafından diyetler de önerilmez. Sucuk kalorisi yüksek bir besin maddesidir. Sağlık açısından da çok fazla tüketilmemesi gereken bir besindir. Çok fazla tüketildiğinde sucuk kilo yapar. 
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...