Diyet Yaparken Neden Halsiz Kalırız?

- 23:54
Günümüzün en büyük sıkıntılarından biri fazla kilo problemidir. Çoğu insanda fazla kilolarından kurtulmak için diyet yaparak kilo vermeye çalışır. Bireyler daha hızlı kilo verdireceğini düşündükleri için çok düşük kalorili diyetler uygularlar. Diyet yaparken oluşan halsizliğin en büyük nedeni de düşük kalorili şok diyetlerdir.

Diyet Yaparken Öğün Atlamak Halsizlik Yapar mı?

Diyet yaparken hazırladığınız diyet programına mutlaka uymalısınız. Diyet programına uymayıp öğün atlamak halsizliğin nedenlerinin başında gelir. Diyet programınız bir diyetisyen tarafından hazırlanmamışsa diyetinizde yanlış giden bir şeyler olma ihtimali çok yüksektir. Uyguladığınız diyet programı çok düşük kalorili ise halsizlik yapar.

Diyetiniz yağlı, tuzlu ve bol kalorili yiyeceklerden oluşmamalıdır ancak size halsiz yapacak kadar da bir program olmamalıdır. Diyet sürecinde az ve sık yemeniz gerekir. Bu nedenle hemen acıkırsınız ve öğün atladığınızda halsiz hissedebilirsiniz.

diyette halsiz düşme

Ekmek Tüketmemek Halsizlik Yapar mı?

Diyette ekmek tüketmemek bünyenizi zorlayarak sizi halsiz düşürebilir. Diyetinizde diğer gıdalara yer verdiğiniz gibi karbonhidrat içeren besinlere de ölçülü bir şekilde yer vermelisiniz. Çünkü vücudunuzun tüm besinlere dengeli bir şekilde ihtiyacı vardır. Diyetinizde ekmek yemeseniz bile pilav ya da makarna tüketerek karbonhidrat ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür.

Diyette Uykunun Önemi


Diyet olan ya da olmayan herkes için uyku çok önemlidir. Düzenli olarak günde en az 7 saat uyumanız halsiz kalmanızı engellemeye yardımcı olur.

Spor Yaparken Halsizlik

Düzgün bir diyet programında mutlaka egzersize yer verilmelidir. Diyet programında yeteli besin alınamaması, uykusuzluk gibi nedenlerle spoar yapmanızı da etkiler. Spor da oluşan halsizliğin nedeni diyet hatalarından ya da spora birden yüklenmekten oluşabilir. Spora birden yüklenmek sadece halsizlik yapmakla kalmaz. Çeşitli sağlık sorunları da oluşturabilir. Spor birden yüklenmek bazen kilo vermek yerine bacaklarınızın ve bazı vücut bölgelerinizin kalınlaşması gibi nedenler oluşturur. Bu ndenle spora yavaş yavaş başlanmalı ve çoğu şey gibi dengeli olarak yapılmalıdır.
Tavsiye Yazı
2 Günlük Detoks

Halsizliğin Nedenleri

  • Diyetinizin yeteri kadar vitamin ve mineral içermemesinden olur.
  • Diyette günlük en az 10 bardak su tüketilmelidir. Su tüketiminin gereğinden az olması halsizlik yapar.
  • Spor yaparken aşırıya kaçmak halsizliğe ve beraberinde kas kaybına yol açar.
  • Diyette olması gerekenden fazla kahve, siyah çay ve bitki çayı tüketimi de halsizliğe yol açar.
  • Diyet boyunca mutsuz, stresli ve üzgün bir ruh hali halsizliği de beraberinde getirir.
  • Kısa zamanda vermeniz gereken kilonun çok üstünde bir kilo vermek vücudunuza şok etkisi yapacak bir diyet yaptığınızı gösterir. Bu durumda halsizlik, yorgunluk gibi etkiler oluşturur.
  • Diyetinizde karbonhidrat, yağ ve protein üçlüsünden birini içeren hiçbir besin tüketmemek vücudunuzun dengesini bozup sizi halsiz düşürür.
  • Diyetiniz uzman bir diyetisyen tarafından hazırlanmamış ya da onaylanmamışsa uyguladığınız diyetin sağlıklı olmaması söz konusu olabilir ve siz de halsiz düşersiniz.
→ Bir önceki Hamileyken Uzak Durulacak Yiyecekler başlıklı yazımızda 'hamilelikte beslenme, doğru beslenme, uzak durulan yiyecekler' hakkında bilgiler verildi.