İncir Çekirdeği Yağının Mucizevi Faydaları

- 19:17
Gün geçmiyor ki yeni bir hastalık türemesin. Yediğimiz, içtiğimiz gıdaların içerisindeki katkı maddeleri sebebiyle her gün yeni bir hastalıkla karşılaşıyoruz. Hastalıklar gibi tedavi yöntemleri de bir o kadar çeşitleniyor.
Hatta son dönemlerde tıbbın da yetişemediği, yeterli olamadığı yerler olabiliyor. Bu gibi durumlarda alternatif tıp karşımıza çıkıyor. Tıp dünyasının cevap bulamadığı hastalıkların tedavisi alternatif tıpta bulunabiliyor. O yüzden zaman ilerledikçe tıp kadar alternatif tıp üzerindeki çalışmalar da iyice yoğunlaşıyor.
faydaları beslenme

Alternatif tıpta en çok kullanılan ham maddeler kuşkusuz meyveler, sebzeler ve çeşitli bitkiler. Bunlarla yapılan ilaçlar birçok hastalığa şifa olabiliyor. Şimdiye kadar çok çeşitli ham maddelerle karşılaşsak da aslında mevsiminde dalından koparıp yediğimiz mevsimi geçince kurusunu tükettiğimiz bir meyve daha var. O da incir. İncirin sadece kurusunu ya da yazın tazesini tüketenleriniz varsa bir alternatif daha sunuyoruz. Kullanım alanının genişletilmesi açısından artık incir çekirdeğinin yağı çıkartılarak şifa niyetine kullanılıyor. Peki, incir çekirdeği yağı nasıl çıkartılıyor ve içerisinde nasıl mucizeler barındırıyor?
Tavsiye Yazı
→ İncir Kaç Kalori?

İncir Çekirdeği Yağının Formülü

İncir çekirdeğinin yağı çıkarılırken soğuk sıkım yöntemi kullanılır. Bunun sebebi yüksek ısıya maruz kalan ürünlerin besin değerlerini kaybetmesi ve ağız yoluyla alındığında yan etkilere sebep olmasıdır. Soğuk sıkımda ise besin değeri kaybolmaz ve dolayısıyla yan etki oluşturmaz.

İncir çekirdeği yağı çoğu kişi bilmese de içerisinde beyaz etten bile daha fazla omega3 barındırır. Fakat içeriğinin yeni öğrenilmesinden dolayı henüz popüler olmaya başlamıştır. Omega3 ün yanı sıra hatırı sayılabilecek miktarda da D vitamini bulundurur.

İncir çekirdeğiyle ilgili laboratuvar çalışmaları düzenlenmiş ve bu çalışmalar neticesinde %40 oranında omega3, %30 oranında omega6 ve %17 oranında da omega 9 içerdiği tespit edilmiştir. Bu oranlar hafife alınamayacak kadar ve hatta bir balığın omega içeriğini sollayabilecek kadar yüksektir.

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları

1. Yağ olmasından dolayı ciddi bir nemlendirici etkiye sahiptir.

2. İyi bir toparlayıcı olduğu bilindiğinden kadınlarda göğüs sıkılaştırıcı olarak kullanılır.

3. Topuk, dudak, el ve hatta gebelik nedeniyle oluşan çatlaklarda çatlak giderici olarak kullanılır.

4. Cildi canlandırır, besler, kırışıklar üzerinde etkilidir.

5. Saç dökülmesini azaltır ve saçları besler.

6. Uçuk, sivilce ve isilik tedavisinde kullanılır.

7. Gözaltı morluklarına ve siyah noktalarla mücadelede kullanılır.

8. Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.

9. Kabızlığı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

İncir Çekirdeği Yağı Kullanma Yöntemleri

Göğüs sıkılaştırıcı olarak kullanılacaksa;

1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı ile 1 yemek kaşığı incir çekirdeği yağı karıştırılarak dairesel hareketlerle aşağıdan yukarı doğru masaj yapılarak uygulanır. Bu işlem 10 dakika boyunca devam eder.

İncir Çekirdeği Yağı Saç bakımında kullanılacak ise;

Haftada iki kez saç derisine masaj uygulanır. Bir saat bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır.
Cilt bakımı için kullanılacaksa seyreltilmesine gerek yoktur. Direkt olarak uygulanabilir.
→ Bir önceki Diyette Halsiz Kalmanın Nedenleri başlıklı yazımızda 'diyet yaparken, halsiz kalma, nedenleri, diyet önerileri' hakkında bilgiler verildi.