Karın Kası Egzersizleri Nasıl Yapılır?

- 20:49
Karın kasları vücudunuzda en çok dikkat çeken kaslardan biridir. Güçlü karın kasları vücudunuzun daha hoş bir görünüme sahip olmasını sağlar. Karın kaslarının zayıf olması ise vücudunuzdaki diğer kaslarınızın güzel ve gelişmiş gözüken yerlerinin de ön plana çıkmamasını sağlar. Bu nedenle karın kasları güçlü ve güzel gözükmelidir.
karın kası egzersizleri

Karın Kası Yapmak Zor mudur?

Vücudunuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi karın kası da çaba ve özen ile yapılır ancak yapması çok zor değildir. Düzenli bir beslenme ve ciddi antrenman ile karın kası yapmak mümkündür. Karın kası yapmak için en önemli şey sabır göstermektir. Çünkü hiçbir sonuç çabalamadan ve hemen olmaz. Bu nedenle çabalamalısınız. En önemli olan ise pes etmemeniz gerektiğidir. Yapabileceğinize inanın ve hedefinize yönelik hareket edin. Çevrenizdekilerin karın kası yapmanın çok olması ya da sizin başaramayacağınız ile ilgili söylemlerine kesinlikle takılmayın. Bu söylemlerin size faydası değil zararı dokunur. Bu nedenle kendinize güvenin.

Karın Kası Yapmanın Sırları

Güçlü ve güzel karın kaslarına sahip olmak için doğru beslenmek gerekir. Karın kasının sırrı mutfaktadır. Karın kası yaparken ve yaptıktan sonra protein ağırlıklı beslenmek gerekir. 

· Karın kasının da diğer kas grupları gibi olduğunu ve aynı sürede gelişeceğini unutmayın.

· Karın kaslarının da gelişen diğer tüm kaslar gibi bu süreçte dinlenmeye de ihtiyacı vardır. Kasların kendilerini yenilemeleri ve gelişimlerini güzelce tamamlayabilmeleri için dinlemeniz de gerekir.

· Yapılan bazı karın egzersizleri karın kasları üzerinde oldukça etkiliyken mekik bilinen egzersizlerinde karın kası üzerine olumlu yöndeki etkisi oldukça düşüktür.

· Karın kaslarını ön plana çıkarmak için öncelikle üst tabakadaki yağları eritmeniz gerekir. Bu da beslenmenize dikkat etmeniz ile olur.
plank hareketi egzersizleri

Karın Kası İçin Plank Hareketi

· Plank hareketi karın kası gelişimindeki en etkili hareketlerden biridir. Bu hareketin dikkatli ve doğru bir şekilde yapılması gerekir.

· Bu hareket yapılırken kalça bölgesi kesinlikle bükülmez ve düz tutulur.

· Bu hareketin pozisyonu alındığında karın kasları gergin ve sıkı olmalıdır. Böylelikle herşeyi daha iyi hissedersiniz.

· Karın kası yaparken başlarda kendinizi çok zorlamayın. Zaman içerisinde hareketin sayısını arttırmanız daha sağlam bir yol almanızı sağlar.

· Belinizde iki taraflı yağlanmalar da size oldukça rahatsız eder. Bu yağlanmaları yok etmek için de yan plank hareketini deneyin.

· Düz plank hareketini yaparken omurganız yere paralel olacak şekilde durmalısınız.
→ Karın Kası yapan diğer egzersizler için tıklayın...

Daha Hızlı Karın Kası Yapmanın Püf Noktaları
Güçlü karın kaslarına daha hızlı bir şekilde sahip olmak için plank hareketini en az haftada üç gün olarak ve sayısını zaman içinde arttıracak şekilde uygulayın. Karın kaslarının bir diğer püf noktası da doğru beslenmedir. Güçlü karın kasları için bol su için, nişaşta içeren gıdalardan uzak durun, ilave şekerli ürünler tüketmeyin ve her öğün protein içeren besinler tüketmeye çalışın.
Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...