Şeftali Kaç Kalori?

- 13:12
Şeftali vitamin ve magnezyum açısından incelendiğinde, içerisinde A ve C vitaminlerini, Kalsiyum ve magnezyum minarelerini barındırır. Sulu ve serinletici özelliği ile yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Günümüzde seracılığın yaygınlaşması ile kış aylarında da artık bulunabilmektedir.
Doğadan, natural olarak üretilen organik, leziz ve bol sulu şeftaliler sadece yaz aylarında bulunur. İçerisinde kolesterol ve sodyum bulunmamaktadır. İçeriği incelendiğinde karbonhidrat, bolca lif, şeker, potasyum, A ve C vitaminleri bulunur. 100 gram şeftalide sadece 0,3 gram yağ vardır. İçeriğinde 10 gram karbonhidrat, 1,5 gram diyet lifi, 8 gram şeker, 6 miligram kalsiyum, 190 miligram potasyum, 0,9 gram protein, 6,6 miligram C vitamini, 326 miligram A vitamini, 0,3 mg demir ve 9 miligram magnezyum vardır.

Şeftalinin Kalorisi

Şeftali kaç kalori bakalım. Her ne kadar bol sulu ve hafif bir meyve olsa da şeftalinin de sahip olduğu bir kalori değeri vardır. Ancak en düşük kalorili meyvelerin arasında yer alır. 100 gr bir şeftali tükettiğinizde sadece 39 kcal (kilo kalori) alırsınız.
Besin Değerleri Tablosu
100 gram şeftali:
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 0.9 gr
Yağ : 0.3 gr
Lif : 1.5 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 190 mg
Kalsiyum: 6 mg
A Vitamini: 331 mg
C Vitamini: 6.6 mg
Demir: 0.3 mg
39
KALORİ
Kalorisi çok düşük ve tok tutma özelliğine sahip bir meyve olması sebebi ile diyet listelerinde çokça görülür. Özellikle hazımsızlık sebebi ile kilo alan bayanların diyet listelerine muhakkak eklemesi gereken meyvedir. Çünkü içerisinde bolca lif bulundurması sebebi ile bağırsak hareketlerini düzenler. Ancak fazla tüketilmesinin de zararları vardır. En önemlisi ise içerisinde bulundurduğu şekerin yüksek olmasıdır. Şeker hastalarının doktorlarına danışarak ve kontrollü olarak tüketmeleri gerekmektedir.
meyvelerin kalorisi


Diyette Ara Öğün Olarak Şeftali
  • Besin değerinin yüksek,
  • Vitamin bakımından zengin olması
  • Diyetteki kişiye enerji takviyesi sağlaması,
  • İçerisine bolca lif barındırması,
  • Kalorisinin düşük olması ve
  • Tok tutan meyvelerin arasında yer alması.
Bu sebeplerden dolayı, şeftalinin diyet listelerindeki ara öğünlerin vazgeçilmez meyvelerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Şeftali Nasıl Tüketilmelidir?

Şeftaliden komposto, marmelat, reçel yapılabilir ve bu şekilde de tüketilebilir. Ancak bu saydıklarımızın hepsine hem harici şeker eklenmekte hem de şeftalinin sahip olduğu besin değerleri ölmektedir. Bizim size tavsiyemiz hele ki yaz aylarında kesinlikle ya meyve suyu olarak ya da meyveyi kendi haliyle tüketmeniz olacaktır. Hatta meyveyi kendi haliyle, iyice yıkanmak şartı ile kabukları ile birlikte tüketmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü dışındaki kabuk bağırsakların daha rahat çalışmasına yardımcı olur. Ancak meyvelerin olduğu gibi tüketilmeleri her ne kadar daha sağlıklı olsa da tehlikeli yanı da vardır. Özellikle son günlerde meyvelerin renklerini daha iyi gösterebilmek ve tazeliğini daha uzun zamana yayıp raf ömrünü uzatabilmek için satıcılar bir takım hilelere başvurmaktadırlar. Maalesef dış yüzeylerini bal mumu ile kaplamak ya da başka bir kimyasal kullanmak gibi uygunsuz satışlar oldukça yaygınlaşmıştır. Meyvemizi sağlıklı olarak tüketelim derken sağlığımızdan olmayalım.

Şeftalinin Cilt Üzerine Etkisi

Şeftali tüketimi ile birlikte, içermiş olduğu A vitamini sayesinde ciltte ciddi anlamda iyileşmeler görülür. Cildin doğal rengine kavuşup, ışıltılı ve parlak haline geri dönmesine yardımcı olur. Gıda olarak tüketmenin yanı sıra yüzünüze de uygulayabilirsiniz.
KAÇ KALORİ?
Besin Ara...